Kitap Adı: SHERLOCK HOLMES - TEHLİKELİ MİRAS
Yazar: Sir Arthur Conan DOYLE
Tür: Polisiye
Yayıncı: Timaş Yayınları
Çevirmen: Saffet GÜNERSEL
Sayfa: 256
Huysuz, karizmatik, kendisi için mutlaka gerekli milyonlarca ayrıntıyı zihin sarayının kıvrımlarında saklayan, yakın dövüş ustası, kimya ve simya üstadı, Baker Sokağı’ndaki 221 B numaralı evin dünyaca ünlü sahibi Sherlock Holmes; komik, heyecanlı ve bir o kadar aksiyon dolu maceralarıyla yeniden okurlarla buluşuyor…
Bu gerçekten Doktor Watson’ın Sherlock Holmes’ü son görüşü mü?
Sherlock’un dönüşü beraberinde ne getirecek?
Üç öğrenciden hangisi hırsız?
Altın gözlük kime ait?
Sherlock Holmes masumiyetinden emin olduğu müşterisini Scotland Yard polislerinden kurtarabilecek mi?
Sherlock Holmes ve biricik ortağı Doktor Watson’ın maceraları, kaldığı yerden devam ediyor. Polisiye tarihine damgasını vuran Sir Arthur Conan Doyle’un kaleminden...
Polisiye türünde devrim niteliğinde eserler veren zekasıyla beni kendine hayran bırakan Sir Arthur Conan Doyle'dan bahsetmek istiyorum biraz. Sherlock Holmes kitap karakteri olmasına rağmen en çok onun adı geçiyor. Herkes ona hayran. Başta ben olmak üzere tabi ki. :D Sherlock'u bizimle tanıştıran kişiyi çoğu zaman unutuyoruz bu yüzden bugün ki yorumumda biraz bahsetmek istiyorum.
Doyle, 1859 yılında doğmuş İskoç bir yazardır. 71 yaşına kadar yaşamış ve 1930 yılında hayatını kaybetmiştir. Üniversiteye giderken yazmaya başlamıştır. Kendisi aynı zamanda doktordur. İşini ilk zamanlarda yeterince iyi olmadığından müşteri beklediği zamanlarda yazmaya başlamıştır. İlk hikayesi "Kızıl Dosya" olmuştur. Ardından yazmaya devam etmiş ve hikayeleri gazetelerde yayınlanmıştır.
Kitaba dönecek olursam, 8 hikayeden oluşuyor ve son hikaye kitaba ismini veriyor. İlk hikayeden itibaren sizi içine alıp sürüklüyor Sherlock. Başkaları ne düşünür bilmiyorum ama ben hayranım bu polisiye serisine ve bu seriyi yazan Arthur'a. Şimdiye kadar Sherlock ile tanışmadıysanız kesinlikle tanışın.
Size şöyle bir tavsiyem olabilir, sadece bir yayınevinden Sherlock'a ait seriyi alın. Yoksa aynı hikayeleri okuyup sıkılabilirsiniz. Ben daha önce bir seri okumuştum. Bazı hikayeler bildiklerimdi. Fakat üstünden uzunca bir zaman geçince unuttuğum kısımları bana hatırlattığı için zevk alarak okudum. Hatta fark ettim ki Sherlock'u çok özlemişim. Dizisini tekrar izlemeye karar verdim.
Kitabın içindeki hikayeleri yazayım ve ufakta bir ekleme yapayım. 1. hikaye "Sherlock Holmes'in Çöküşü" ve 3. hikaye "Boş Ev" birbiriyle bağlantılı. İlk hikayede yaşadığınız yıkımı 3. hikayede atlatacaksınız. =) Şimdi hikayelerin ismini yazmaya geçiyorum.
- Sherlock Holmes'in Çöküşü
- Mühendisin Baş Parmağı
- Boş Ev
- Altın Gözlük
- Garip Bisikletli
- Üç Öğrenci
- Kara Peter
- Tehlikeli Miras
Son olarak Sherlock benim için her zaman 5 puanlık kitaptır. Kitabın konusuna kesinlikle 5 puan veriyorum fakat kitapta bir kaç yerde yazım hatası vardı bu yüzden 1 puan kırıyorum.
PUANIM: 4/5
Kitap karakterlerinin analizleri için: http://uyumsuzpsikologunblogu.blogspot.com.tr/
Polisiye romanları severim. Hatta Sherlock Holmes'u da filmlerinde iyi bilirim ancak henüz hiç bir kitabı okuyamadım. Ama okuyacaklar listemde yer alıyor. Yazınız çok güzel olmuş, beğendim. Devamını dilerim. Bu da benim blogun: http://kitapokurum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilSherlock'un dizisi var onu izlediniz mi? İzlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim. Mutlaka herhangi bir kitabını okuyun. Bir ay olmadı a101e gelmişti kitapları aslında. =)
YanıtlaSilmerhaba sherlock holmes kitabını çok merak ediyorum mutlaka okuyacagım blogunuzu yalnizerhan olarak takip ediyorum erhan.bilir@gmail.com
YanıtlaSil