10 Ekim 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: HİSSİZ - LEMARİZ MÜJDE ALBAYRAK


Kitap Adı: HİSSİZ
Yazar: Lemariz Müjde ALBAYRAK
Tür: Aşk, Romantik
Yayıncı: Postiga Yayınları
Sayfa: 528

   Aşkın en derinden, inkâr edildiği yerden ortaya çıkışı! Kendilerini ve birbirlerine duyduğu aşkı çığlık çığlığa ve sessizce inkâr etseler de, aşkları ortalığı yakıp kavuruyor!

Alexander, hissiz, acımasız, yakışıklı, güçlü ve zengin… Daha küçücük bir çocukken öğrendi bütün bu özelliklere sahip olabilmeyi. O hislerini acımasızca rafa kaldırmış, kendi sonuna doğru ilerliyordu. Ama bilmediği, her sonun bir başlangıca gebe olduğuydu.

Heaven karşısına çıktığında bütün inançları ters yüz olurken, kendi sonu birdenbire başlangıcı olduğunda ne yapacağını elbette bilemezdi.

Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya… Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında, Alexander’ın fırtınasına karşı direnirken, bir aşk ateşi yakmak için geldiğinde asla tek bir yananının olmayacağını bilemezdi.

Var olmadığını zannettiği kalbi boğulurcasına çırpınırken soluksuz kalarak tekrarladı: “Hissetmiyorum, hissetmiyorum, hissetmiyorum…” 



   Bu kitaba başlarken önce kendi içinde yaşadığım çelişkileri yazmak istiyorum. Bu kitabı elime aldığımda çok fazla kitap okuma hevesim yoktu. Elimde farklı bir kitap vardı ve akıcı değildi. Onu ikinci kitap yapıp bu kitaba başlamak istedim ama olmadı. Okuyamadım sıktı beni. Kitaba küstüm resmen. Onu da bırakıp yarım bıraktığım kitabı bitirdim.

   Bu kitabı yarım bıraktığım için içim rahat değildi. Üstüne 4 kitap okudum sonunda tekrar elime aldım kitabı. Kendime fırça attım "bu kitap bitecek" diye. Başladım okumaya. Sayfalar birbirini kovalarken kendime kızdım. Bu kitapta beni çekmeyen neydi diye? Cevap  bulamadım sanırım okuma isteğim yoktu. 


    Kitaba kendimi fena kaptırdım son 250 sayfada heyecan neredeyse hiç dinmedi. Yeri geldi güldüm yeri geldi sinirlendim. Ama kitabı çok sevdim.



   İçeriğe şöyle bir değinecek olursam. Alexander berbat çocukluk geçirmiş. Anne sevgisinden yoksun büyümüş. Varlık içinde yokluk dediğimiz türden. Bir evlilik yaşamış oradan da çok ağır darbe alınca kadınlara düşman olmuş. Tüm kadınlar onun gözünde sadece çıkar peşinde koşan mahluklar.


   Heaven ise küçük yaşta anne ve babasını uçak kazasında kaybeder. Yaşadığı ağır travma sonucunda konuşmamayı tercih eder. Yıllarca dedesinin yanında çiftlikte yaşamıştır. Kötülük nedir bilmeyen Heaven bir gün çiftliğe gelen Alexander yüzünden hayatının değişeceğinden habersizdir. 


   Alexander ile Heaven ilk görüşte birbirlerinden etkilenir fakat Alexander asla hissetmez! Heaven de diğer kadınlardan farksızdır oda para peşinde koşan kadınlardandır. Buna inanmak için çok çabalar ama Heaven'in saflığı bunun tam tersini kanıtlar. Bu şekilde ilerlemeye devam eder.


   Son anda fark ettim ki kitabı bir solukta anlatacağım o yüzden dur dedim kendime. =) Kitap çok hoşuma gitti. Kitaplarda genelde erkek karakterleri severim ama bu sefer başrol karakter olarak Heaven favorimdi. Adrian'ı yabana atmak olmak tabi ki. Beni en çok sevindiren şey ise yazarın ikinci kitabı Maske Adrian'ı anlatıyor! =) 

   Maske kitabı elimde olduğu için hemen okuyacağım. Adrian'ım benim! :D  Daniel için ayrı kitap çıkacak diye umut ettiğim için sesimi çıkarmıyorum. :D Tavsiye ederim bu kitabı. Okuyun keyif alacaksınız! =)


PUANIM: 5/5

9 yorum:

  1. Cok begendigim kitaplardan biri. Yazarin kalemini cok sevdim insani bunaltmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok sevdim. İkinci kitabını okuyacağım. =)

      Sil
  2. Daha alamadığım ama almak istediğim bir kitap. Çok güzel yorumlamışşın :)

    YanıtlaSil
  3. Henüz okumadıklarımdan ve yorum için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  4. Yine beğenerek okuduğum bir kitap..

    YanıtlaSil
  5. Kesin Lille okumalisiniz okumayanlar çok şey kaçırir harika bir kitap harika tek kelimeyle muhteşem

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.