24 Ekim 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: SEVME BENİ YÜREĞİNDE ALLAH YOK İSE - KADİR AKEL


Kitap Adı: SEVME BENİ YÜREĞİNDE ALLAH YOK İSE
Yazar: Kadir AKEL
Tür: Tasavvuf 
Yayıncı: Ahir Zaman Yayınları
Sayfa: 288



    Yüreğinde Allah yokken seni taşımak ne zormuş. Dünyanın en güzel kızının, bu kadar çirkin olacağını bilemezdim. Duygularımı gözyaşlarım ıslatırken, hep bir şey istemiştim, tek bir şey istemiştim senden. Bir kez “Allah” demedin, diyemedin. Gidişinin ardında, tek, sessizliğin kaldı ortada. Sana baktığım gözlerle, bakamadım başka gözlere. “Rabb’im istemişse bakmam.” dedim. Şu an bir tepede yapayalnızım. Sakallarım, saçlarıma karıştı. Sensizlik, amacım; hasretin, günüm oldu. “Allah” diyorum, diyemediğin kadar. “Allah, Allah!” “Allah” dedikçe bana gelmiştin. Allah’la geldiğini bilmemiştin. Cansu, duyuyor musun? Sana söyleyeceğim en güzel sözdü, “Allah” demek. Biliyorum, O’na gittin. Geride yalnız bir dünya, dünyada kimsesiz bir adam bırakarak... Kazlarım ve küçük bir kedim var. Dereden su getiriyor, çayımı iki kişilik demliyorum. Hep iki kişilik yaşıyorum bu tepe başında. Bir ben bir de sensizlik, masada oturuyor. Ellerim, iki kişilik nasır bağladı. Yorgunluğum iki kişilik. Seccademe başımı koyduğumda, “buyur kulum” dediğinde Yaradan’ım, “Allah” diyorum. “Allah” dedikçe, aklıma hep sen geliyorsun. Vicdansızlık ettin mi bilmem ama sen, bu dünyada, yaşanmamış bir aşkın en güzel hikâyesini bıraktın. “Doğru bir aşksa yaşadığın, yolun Allah’a çıkar.”



    Ahir Zaman Yayınevinin gönderdiği kitaplardan biri olan bu kitaba, elimdeki kitap biter bitmez başladım. Genelde tercihim hikayeleştirilmiş kitaplardan yanadır. O yüzden ilk tercihim Kadir Akel'in kitabı oldu. 



    Kitabı okurken Alaz'a bazen çok kızdım. Hele Cansu'yu boğmak istedim. Tabii Cansu gibi şımarık zengin kızı olanların bir çoğu böyle davranırdı oda ayrı bir konu. Yine de bu Cansu'ya gıcık olduğum gerçeğini değiştirmez.


   Biraz konusundan bahsedecek olursam, Alaz arkadaşıyla dağa kampa gider. O sırada bir kaza olur. Alaz ve arkadaşı kaza yerine koşar. Araca sıkışmış olan genç bir kızı kurtarırlar. Kızın durumu ağırdır ve hemen hastaneye kaldırılır. O akşam Alaz kızı aklından çıkaramaz aşık olmuştur.


     Ertesi gün apar topar şehre geri dönerler. Alaz bir çok hastaneye gider ama kızın izine rastlamaz. Umudunu yitirmiştir. Aradan geçen zamanda kendini işe adar. Artık hiç umudu kalmamıştır fakat Allah'a dua etmeye devam eder. Bir gün gördüğü gazete parçası sevdiği kıza dair ipucuna ulaşmasını sağlar. Artık adını biliyordur. Cansu..


     Uzun uğraşlar sonunda Cansu'nun adresini öğrenir ve bu uğurda yaşadığı şehri değiştirir. Zengin aile çocuğu olmasına rağmen bahçıvanlık bile yapar. Zamanla gelişen olaylar Alaz'ı çıkmaza sokunca kaldığı otelin terasına çıkar ve İbrahim Amca ile karşılaşır. 


    İbrahim Amca, Alaz'ın içinde olan Allah sevgisini alevlendirir ve huzura ermesini sağlar. Alaz, ettiği duaların karşılığını alabilecek mi sorusuna cevap bulmak için kitabı okumak lazım tabii.



    Sevme Beni Yüreğinde Allah Yok İse kitabını çok kısa sürede okudum ama yorumu biraz gecikti. Bilgisayar sıkıntısı çektim. Yorumumu yazmak için sabırsızlandım ve işte karşınızdayım! =) Genç bir adamın beşeri ve ilahi aşk arasında yaşadığı zorlukları okudum bu kitapta ve beni etkiledi. 



     Sonunu çok beğendim özellikle. Kitapta bir kaç yerde ufak yazım hataları vardı ama göze batmıyordu. İlk basım olmasına rağmen bu kadar az hata olması başka yayınevlerine de örnek olmalı. =) Kitapta en çok İbrahim Amca'yı sevdim. Hep dedemle vakit geçirebilmeyi istemiştim özlemimi arttırdın be İbrahim Amca. Uzun lafın biraz kısası kitap güzeldi, akıcıydı ve yalın dili vardı. Keyifle okudum tavsiye ederim. =)    

PUANIM: 4/5



    

     

12 yorum:

  1. Kitabın ismi zaten çok güzel ve hakkında yazılanlarda;bu kitabı okumak isterim❤😊

    YanıtlaSil
  2. kitabın ismi çok güzel ve konusu da hoşuma gitti benim de okumam lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Tasavvuf türünde kitapları çok değerli bir yazarım sayesinde ilk kez okudum ve harikaydı, eminim bu kitap da harikadır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sadece bu kitabı uzun bir aradan sonra ilk defa bu tarz okudum ve çok hoşuma gitti. =)

      Sil
  4. Kitabın adı çok iddialı, tavsiyeniz üzere okuma listeme aldım.

    YanıtlaSil
  5. Kitabı tavsiye ediyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasavvuf tarzında daha önce kitap okumadıysanız tavsiye ederim. Ama sık sık okuyorsanız sizi yeterince tatmin etmeyebilir.

      Sil
  6. harika bir kitap tavsiye ederim herkese

    YanıtlaSil
  7. çok başarılı yorumlar tebrikler

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.