3 Ekim 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: YASAK SEVGİLİ - LAURA KAYE



Kitap Adı: YASAK SEVGİLİ
Yazar: Laura KAYE
Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Nemesis Yayınları
Çevirmen: Pınar ÖCAL
Sayfa: 296


    Alyssa Scott, yıllar sonra doğup büyüdüğü Frederick’e geri döndüğünde cebinde sadece yüz doları vardır; aklındaysa hayalleri… Onun hem yeni bir başlangıç yapıp para kazanmasını hem de hayallerine giden yola adım atmasını sağlayacak yer ise kasabanın ünlü müzik kulübü Whiskey’s’tir. Yıllar önce küçük bir kızken âşık olduğu –ve hâlâ unutamadığı– Marco Vieri’nin de aynı kulüpte çalıştığını bilen Alyssa, onu yıllar sonra yetişkin bir kadın olarak yeniden göreceği için oldukça heyecanlıdır. Marco Vieri, en yakın arkadaşının küçük kız kardeşi Alyssa’yı gördüğünde kendini rahatsız hisseder. Çünkü Alyssa, artık küçük bir kız değildir. Yetişkin bir kadın olmuş, hatta daha da kötüsü, fazlasıyla göz alıcı yetişkin bir kadın olmuştur. Whiskey’s’te çalışmaya başlayacak olması Marco için hiç kolay olmayacaktır. Çünkü bir yerden sonra Marco, onu sadece başka erkeklerden değil, kendisinden de korumak zorunda kalır.


   Bir günde biten kitaplar kervanına Yasak Sevgili kitabını da ekleyebiliriz. =) Kitabım dün elime ulaştı. Okuduğum kitabı da yeni bitirmişken Yasak Sevgili kitabına başlayayım dedim. iyi ki de demişim. =) Kitap şeker tadındaydı ve bitince tadı damağımda kaldı =)



   Alyssa ve Marco çocukluktan beri birbirlerini tanırlar.

 Marco, Alyssa'nın abisi Brady arkadaşıdır esasında. Bu üçlü beraber büyür. Alyssa, Marco'ya karşı derin hisler besler yıllaca. Marco ve Brady beraber orduya katılırlar. Fakat Marco yaşadığı bir olay sonucunda emekli olur. 


  Yaşadıklarını atlatamaz ve her gece kabuslar görür. Kendine yeni bir hayat kurar ve barmenlik yapmaya başlar. Alyssa ise cebinde çok az bir parası kalmıştır ve işe ihtiyacı vardır. Marco'nun çalıştığı barda işe başlar. Marco, Alyssa'nın büyüdüğünü görür ve büyülenir. Brady'e ihanet etmemek için Alyssa'dan uzak durmaya çalışır ama işler beklediği gibi gitmez.



  Kitap yorumunu yazarken Marco ve Alyssa'nın anıları geldi sürekli aklıma. Kitabı çok sevdim. Kitabın ismine bakarak evli - bekar ilişkisi olacağını sanıp tereddüt etmiştim. İyi ki beni yanıltmış. Çok keyif alarak okuduğum kitaplardandı. Akıcı ve sade bir dili vardı. Karakterlerin kendileriyle konuşmaları yer yer güldürdü beni. 



   Kitapta neredeyse tüm duyguları yaşadım. Kızdım, güldüm, gözlerim doldu, üzüldüm. Her şeyiyle keyifle okuduğum bir kitaptı. 




PUANIM: 4/5

7 yorum:

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.