31 Ekim 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: MAVİ GECE KIRMIZI AŞK - OLGU TAŞKIN


Kitap Adı: MAVİ GECE KIRMIZI AŞK
Yazar: Olgu TAŞKIN
Tür: Şiir
Yayıncı: Postiga Yayınları
Sayfa: 168


   Aşk ateş olur dondurur, buz olur yakar… Zaman bize bazen çok iyimser davranır, bazen çok acımasız. Mutluluk da yaşarız, hüzün de. Hayal kırıklığına uğrar, yıkılırız. Kimimiz küllerinden yeniden doğmayı başarır, kimimiz hayatı zindan ederiz kendimize. Derdimize derman da buluruz vakti gelince. Yaşama bakış açımız iyiden, güzellikten yana olursa her kötülükten bir iyilik tohumu da bulabiliriz. “Neden hep ben” , diye sorguladığımız anlarda bilmeliyiz ki yalnız değiliz. Bazen olduğu gibi kabul etmek gerekir hayatı ve bazen vazgeçebilmenin özgürlüğünü de sunabilmeliyiz kendimize. Değerlerimiz yerle bir olsa da kendi değerimiz her daim tutunacağımız dal olmalıdır. Aşk yakar bazen canımızı, o ateşin içinde buz tutar üşür bedenimiz. Bazen kar yanığı gibi içten içe yakar alt üst olur duygularımız. Sustuklarımız büyür içimizde. Her şeye rağmen kendimize inanmalı, inançla çıktığımız bu yolda sağlam adımlar atarak yol almalıyız. Aşka, sevgiye, hayata dair ne varsa ...



     Kitabın önsöz kısmından sonraki sayfa yazan bir cümle aslında kitabı anlatıyor bize. Yazarın kaleminden dökülen her kelimenin, her cümlenin yürekten geldiğini anlamaya yetiyor. "Ne o cümle Büşra?" diye soracak olursanız hemen yazıyorum. "Devrik cümlelerde dimdik duran hayallerime..."


    Bu aralar okuduğum ikinci şiir kitabı. Sonbaharda çok keyifli oluyor şiir okumak. Bunu fark ettim. Evet baya geç oldu ama geç olsun güç olmasın değil mi? :D Tamam sakinim yoruma geçiyorum. :D


     Yazar Olgu Hanım müzik öğretmeni zaten. E müzikle, şarkılarla, şiirlerle bu kadar iç içe olan birisinden kötü kitap beklenmez. Büyük hayal kırıklığı olurdu. Mavi Gece Kırmızı Aşk kitabını okurken bu hayal kırıklığını yaşamadım tabi ki. 


    Kitap sadece şiirden oluşmuyor. İçinde yazarın annesine yazdığı mektup tarzı bir yazı var. Oldukça duygulu. Bunun dışında sözler var. Anne babasına yazılmış şiirler var. Kısacası yazarın tüm duygu yoğunluğunu anlayabilirsiniz bu kitapta. Kitaptan yine biraz alıntılar yapmak istiyorum. Yapacağım alıntılarla duygu yoğunluğunu anlayıp bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Lise dönemlerinde yazdığım bir kaç şiir vardı. Mutsuz olduğumda yazardım. Beni o günlerime götürdü şiirler. Yani çok klişe olacak ama gerçek. Yaşanmadan yazılmıyor. =)



KİTAP ALINTILARI


    -"Sessizliğimi bozuyorum gün batımında..
        Sebebim var yarınlara kalmaya..."


      - MAVİ GECE
        Suskunluğunun kıyılarına
        Çarptı ellerim
  
        Gözlerimde ıssız kaldı sevdalar,
        Kırık limanda eskidi mavi gözyaşı.

        Sen usulca giderken,
        Aşk;
        Yarına asılı kaldı.


       - "Haykırmak için can atan yüreğini, susturmak için çabalama artık..."


     - MELEK
       "Okuyun" derdin hep okuyun, nice zahmetlerle okuttun, bizden daha çok çabaladın. Okudum      canım annem, bak sözümü tuttum. Şimdi ben "okuyun" diyorum küçüklere, okuyun büyük insan  olun.

PUANIM: 4/5


4 yorum:

  1. Bu kitabı alıp almama konusunda kararsız kalmıştım ama yorumunuz sayesinde almaya karar verdim. Yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. HARİKA BİR İÇERİĞE SAHİP ÇOK BEĞENDİM

    YanıtlaSil
  3. Okumak için sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten güzel bir kitap,tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.