25 Kasım 2015 Çarşamba

KİTAP YORUMU: BUSELİK - BAŞAK KIZILTAN


Kitap Adı: BUSELİK
Yazar: Başak KIZILTAN
Tür: Aşk
Yayıncı: Postiga Yayınları
Sayfa: 344

    Başak Kızıltan, Aşkta ikinci şansa olan inancınızı tazeliyor. Bir kadını yanlız zaman ve yaşadıkları şekillendirir… Bazen geçmişe yapılan ufacık bir yolculuk, alınan yolun en iyi özetidir. Buse; düğününe sayılı günler kala giriştiği geçmiş muhasebesiyle yüzleşirken, geleceğinin ona neler getireceğinden henüz habersizdir. Hayata umutlu gözlerle bakan bir genç kızken; kanatları kırılarak aldığı yolda, yaralı bir yüreğe dönüşeceğinden de… Öyle bir yolda yürüyecek ki üstelik, sahip olduğu mucize, yaşadığı onca burukluğu sineye çekmeye yetecek. Yaralarını sarmak için çıktığı yol ise, onu Göcek'e, Berke'ye getirecek. Buse ve Berke… İki yorgun aşk savaşçısı… İkisi de aşktan payına düşen acıyı yüklenmiş, ikisi de ürkek, iki yürek… Buselik… Tadı, adında saklı naif bir aşk hikayesi… "Gün ışımaya başlar ve belki de ilk kez güneşin doğduğuna lanet, sizi ayıran o sabaha isyan edersin. Ve sessizce kalkıp yanağına bir öpücük kondurup "Ben gidiyorum," dersin. Beklersin ki doğrulsun, o da seni öpsün. Ama o sadece "Git," der gözünü bile açmadan, kulaklarında çınlar "Git! Git! Git!"




   Evet yeni bir yorumla karşınızdayım! Kısa sürede bitirdiğim Buselik kitabının yorumlarını paylaşacağım. Bence bu kitabı şu yoğun sınav dönemlerinde kitap okumak isteyenler okusun. Sizi yormayacak kısa sürede bitecektir. O zihin yorgunluğunda keyifle okursunuz. Nedenini soracak olursanız, konular yüzeysel işlenmiş bu yüzden hızla akıyor kitap.


   Konusundan bahsedecek olursam; bahtsız bedevi diyebileceğim bir karakter Buse. Kalbi sürekli kırılmış, iyi niyeti her defasında kullanılmış. Lise zamanlarında tatil amaçlı gittiği İstanbul'da uzaktan akrabalarının oğlu Cankat ile tanışır. Ondan ne kadar uzak durmaya çalışsa da 6 ayın sonunda sevgili olurlar. Tam 6 yılını verir Buse ona. İlişkileri dolu dizgin ilerlerken iki sevgilinin yolu Almanya'ya düşer. Orada Cankat'ın Buse'den istekleri artar. Beraber olmak ister Buse ise onu reddedince kavga ederler ve kısa bir ayrılık yaşarlar. Bu kısa sürede Cankat Buse'yi aldatır. Buse sevgisine yenik düşer ve Cankat'ı affeder. 


   Aradan yıllar geçer ve üniversite onları ayırır. Buse Ankara'da Cankat ise İstanbul'da okumaktadır. İkili sürekli iki şehir arasında mekik dokur. Aralarında geçen ufak bir tartışma sonucu yine ayrı düşerler. Buse sürpriz yapmak ve barışmak için İstanbul'a gider ve yine aldatıldığını öğrenir. Bunun üzerine aşk hayatını kapatır ve derslerine verir kendisini. 


   Aradan geçen zaman bazı yaralarını sarsa da artık insanlara güven duymaz.  O sırada hayatına Saner girer. Buse Saner'e karşı boş olmasa da kaçar ondan. Korkar tekrar kırılmaktan. Üniversiteden mezun olunca İstanbul'a çalışmaya gelir. Çalışmaya başladığı otelde Saner ile karşılaşır ve bu sefer ondan kaçamaz. Fakat kader yine Buse'nin yüzünü güldürmez. 


   Hızımı alamamış yazmışım da yazmışım. Daha fazla detaya girmeyeyim. Başta Buse'ye nedense ısınamadım. Saner'e davranışlarından dolayı kızdım ama ne kadar da haklıymış. Başta Saner'e sempati duysam da sonrasında çok kızdım. Ne bencil çıktı öyle. 


       Kitapta tek eleştirebileceğim konu olayların çok hızlı gelişmesiydi. Bu kitap 344 sayfa değilde 600 sayfa olurmuş. Ciddi olay döngüsü var çünkü. Cankat, Saner ve Berke. Hepsi ayrı hikayelerdi ve uzun sürebilirdi. Biraz da Nasperver'den daha çok bahsetse ne iyi olurdu. O cadıyı sevesim vardı. :D

  Kitabın sonunda favorim tabi ki Berke oldu. Ne tatlı adamdı o öyle! =) Kitabın içinde beni en çok etkileyen bölümü Saner ile Buse'nin ayrılıkları oldu. İki birbirini seven insan orta yolu bulamadığından yollarını ayırdı. Üzüldüm fazlasıyla. Fakat sonrasında gelişen olaylar üzüntümü unutturdu. Dediğim gibi yoğun bir dönemdeyseniz ve kitap okumak istiyorsanız Buselik sizi yormayacaktır. Aşk kitabı okumak isterseniz tavsiyemdir.  


PUANIM: 4/5


2 yorum:

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.