20 Kasım 2015 Cuma

KİTAP YORUMU: HASRET - ESRA YILDIZ


Kitap Adı: HASRET
Yazar: Esra YILDIZ
Tür: Hayat
Seri: Koku Serisi 1. Kitap
Yayıncı: Parola Yayınları
Sayfa: 608


     Koca bir şehri karanlık kalbine koymuş sır yüklü bir adam… Sisler ardına sığınmış geçmişi yakmış… Hasreti, vuslatı aynı kefeye koymuş, geleceğini yıkmış… İsteksizce sürgün olduğu dönüş yollarını tıkamış, çetrefilli gidiş yollarını çatallamış yaralı bir aslandı… Bilal! İçindeki fırtınaları yüzündeki sertlik kisvesinin kuytusuna saklayan kara bir kutu… Giz dolu gözlerinin donukluğunda hüküm süren vuslatı, içinde yaşanan karmaşasına katık ettiği depremleriyle harmanlayan cesur bir erkek… Bilal; geçmişindeki sırlarını aşıp ezeli aşkı Hatice’si, “İkinci Baharı” yarenine kavuşabilecek mi? Aralarına, sağlam temellerle kurduklarını sandıkları köprüler yıkıldığında; Ona giden yeni yolları keşfedebilecek mi? Aşkı, Dostluğu, Şevkati ve tutkuyu öğrendiği tazesine attığı her adım dikenlerle kaplıyken, canları yanıp kanarken, yaralarına onarabilecekler mi? Kayıp yıllarının müsebbibi bir kaza eseri karşısına çıktığında neler yapacak? Geçmişi, bugünü, kızı ve Ayvalık hatıralarıyla nefes almaya çalışırken karşısında duran geleceğe nasıl adımlar atacak? Nasıl özüne dönüp “KARAN” olacak?



      Evet, bir kitabın daha kapağını kapattım. İşin ilginç yanı kitabın geneli üzücü olmasına rağmen sonunda kahkaha atarak bitirdim. Bu da üzerimde ki hüznü attı. Kitaba nasıl başlasam nasıl anlatsam kararsızım. Öncelikle şunu belirteyim kitap da hayat var. Hayatın gerçekleri var, acımasızlığı var. 


    Kitabın ilk bölümünde olaylar öyle hızlı ve gizemli gelişti ki hikaye buradan devam eder sandım. Ama baya yanılmışım. Çünkü ikinci bölümde bambaşka sırlar beni bekliyordu. Al bir de buradan yak derken bir sonraki bölümde başka gizemler çıktı meydana. Baktım bu iş arap saçına döndü. Kitabın bu bölümleri için sizlere "Arap saçına döndüm" şarkısını armağan ediyorum. :D


    Kitabın ilk bölümünde Yalın ve Öykü ikilisi ile tanıştım. Yeni evli çiftimiz İran'a gitmek için özel jetlerine bindiler fakat inemediler. Yalın evlendiği gün eşinin kana bulandığını öğrenir ve sevgisi kine dönüşür. Bunun doğrultusunda hayatı Öykü'ye zehir eder. Aynı zamanda kendi de mutlu değildir tabi. Bindikleri jetin düşmesiyle her şey yön değiştirir.





     Bilal, kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde yıllardır esir hayatı yaşamaktadır. Kimliğini, geçmişini silmiş burada yeni bir hayata başlamıştır. Kızı ile yaşadığı evinde otururken duyduğu sesle dışarı fırlar. Köylerinin yakınına bir jet düşmüştür. Bilal canını hiçe sayarak jetin içine girer ve elinden geldiğince geçleri kurtarır. 


    Kurtardığı gençleri köylülerin yardımıyla iyileştirmeye çalışır. Köylülerin yardımı dediysem her yerde gördüğümüz yardımsever köylüler gelmesin aklınıza keza bu köy öyle değil. Bilal'in gönlünü kaptırdığı Hatice'si evinde bir lokma yemeği olmamasına rağmen evine alır kazazedelerden birisini. Bir diğerini köyün büyüklerinden Zeliha Ana alır. Son kalan kazazedeyi de paragöz Muhtar Ali alır çıkarları uğruna. Ardından kazazedelerin iyileşme süreci Bilal'in Hatice'sine kavuşma çabaları ve sırların çözümü şeklinde devam ediyor. 





    Buraya kadar okuyup "ee hani gizem" diyecek olursanız şöyle söyleyeyim spoiler olmasın diye yazmak istemiyorum ama Bilal'in hikayesi, Öykü'nün hikayesi, Bilal'in ailesinin hikayesi, Yalın'ın hikayesi hatta Öykü'nün ailesinin hikayesi bile sır dolu. Üstelik bu kitapta sadece ağılık Bilal'de. Öykü hiç yok. Düşünün benim merakımı. 





    Kafamda milyonlarca soruyla kitabın sonuna geldim. Eğer seri olmasaydı hiç iyi şeyler olmazdı. :D Hayır işin kötü tarafı ikinci kitabı nasıl bekleyeceğim ben? Gerçek anlamda severek okuduğum kitaptı. Abartmıyorum. Aşk kitaplarından soluklanmak için çok idealdi. İçinde aşk fazlasıyla vardı ama dönemin trendi olan her dakika sevişme olan aşk yoktu içinde. Bu da benim için önemli bir noktaydı. Yazarın tatlılığına hiç girmiyorum tanışın görün diyorum o kadar. :D Kitaptan alıntılar yaptıktan sonra puanımı belirleyip yazıma son veriyorum. Kitap tavsiyemdir. 



PUANIM: 5/5




    

6 yorum:

  1. Merhaba,

    Kitabı okumadım ama epey yüksek puan vermişsiniz listeme aldım :) Sizi de takibe aldım :) Bloguma gözatmak isterseniz linkini bırakıyorum :)

    http://dilekce54.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel kitaptı tavsiye ederim. =) Blogunuzu takibe aldım =)

      Sil
  2. Tavsiye üzerine sldım beğeneceğime eminim

    YanıtlaSil
  3. İlgi çeken bir kitap. Okumak değerlendirmek gerek.

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarınızı okuduktan sonra kitap ilgimi çekti. İlk kitapçıya uğradığımda göz atacağım.

    YanıtlaSil
  5. Çok merak ettiğim bir kitaptı bu yorumdan sonra kesinlikle okuyacağım.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.