22 Mayıs 2016 Pazar

[6. DİJİTAL KRALİÇELER BLOG TUR] DİLEK AĞACININ TOHUMLARI - CAROL SNOW


Kitap Adı: DİLEK AĞACININ TOHUMLARI
Yazar: Carol SNOW
Yayıncı: Novella Yayınları
Çevirmen: Elif DİNÇER
Sayfa: 464

  Vanessa'nın 29. doğum günü için tek dileği, uzatmalı sevgilisi Eric'ten -malum teklifle birlikte- bir nişan yüzüğü almaktır. Ama Eric'in hediyesi, onun için doldurduğu karışık bir müzik CD'si olur. Bu özel günde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Vanessa, hayatıyla ilgili farklı planlar yapmaya başlar.
  Wendy, bilgisayar oyunu bağımlısı, vurdumduymaz bir koca ve ele avuca sığmaz, haylaz ikizleriyle baş etmeye çalışan bir ev kadınıdır. Son zamanlarda yakalandığı nedensiz ağlama krizlerini bir işaret sayan Wendy, başındaki 2+1 belayı dize getirmek için kolları sıvamaya karar verir.
  Laura, mükemmel kariyeri ve donör yardımıyla doğurduğu oğlu Ian'la mutlu bir yaşam süren, bekâr ve güçlü bir kadındır. Hayatının merkezi olan Ian kardeş isteyince bir araştırma yapmaya başlar. Bu araştırma, hem kendisinin hem de hiç tanımadığı                 Vanessa ile Wendy'nin dünyasını değiştirmek üzeredir. Dilek Ağacının Tohumları, hayatına yeni bir yön vermekte kararlı olan kadınların, ne yapacaklarını çok iyi bildiklerini hatırlatan bir roman.
  "Snow'dan esprili ve zekice yazılmış bir roman."Publishers Weekly-
  "Üç kadın ve bir donör etrafında gelişen olaylar, okuru hayatın hem acı hem de eğlenceli yanlarıyla buluşturuyor."-Booklist-
  "Carol Snow gerçekçi, sempatik karakterler yaratma konusunda harika bir iş çıkarmış."-Curled Up With a Good Book-

  Blog tur kapsamında okudum Dilek Ağacının Tohumları kitabını. Aslında tur başlamadan önce okuyup bitirdim fakat yorumu girme fırsatı bulamadım. Uzun zamandır ciddi anlamda internet sıkıntısı yaşadım. Arıza gideremeyen bir Türk Telekom yapmışlar malesef! Neyse konumuz bu değil tabi ki. 


   Kitap konu bakımından oldukça farklıydı. Yabancı ülkelerde serbest olan Sperm Bankasından çocuk edinme konusunu bilirsiniz. Bu kitabında ana konusu bu. 3 ayrı kadın 3 ayrı hayat fakat 1 ortak nokta. 

  Laura, eşinden ayrıldıktan sonra çocuk sahibi olmak için Sperm Bankasına başvurur. Bunun sonucunda bir oğlu olur. Her şey çok güzeldir. İyi geliri olan mesleği, oğlu ve tavuklarıyla mutlu hayatı vardır. Fakat oğlu 8 yaşına geldiğinde kardeş istediğini söyler. Bu konu üzerinde uzun uzun düşünen Laura, farklı bir donör daha bulmaktansa daha önceki donörünü bulmaya çalışır. 

  Wendy, ikizleri olan ve annelik konusunda oldukça zorlanan bir kadındır. Kocasından kaynaklı bir sorun nedeniyle doğal yollardan hamile kalamayınca o da Sperm Bankasına başvurur. Bu iki kadının ortak noktası ise farkında olmadan aynı donörden sperm aldıklarıdır. Laura ile bir site aracığıyla birbirlerini bulurlar. 

  Venassa ise Sperm Bankasıyla hiç alakası olamayan fakat erkek arkadaşı nedeniyle bu olaylara dahil olan kadındır. Sevgilisi ile uzun zamandır ilişkileri vardır fakat hala evlilik teklifi alamamıştır. Bu durumla nasıl baş edeceğini bilemezken sevgilisinin üniversite zamanında sperm bağışı yaptığını ve bu durumdan dolayı biyolojik çocukları olduğunu öğrenir. Bunun üzerine hayatı tepetakla olur.

  Kitabın ana başlıkları bu şekildeydi. Genel olarak kurgusu ve konusu bakımından ilgi çekici bir kitaptı. Fakat okumaya başladıkça çok üstünkörü yazıldığını fark ettim. Sanki gündelik yaşamdan bahsediyordu sürekli. Oysa çok farklı bir konuya sahipti. Çok daha iyi yazılabilirdi. 

  Çok sade ve günlük tarzda yazılmış bir kitap. Her karakter ilahi bakış açısıyla yazılmış. 3 ana karakterden sadece birine kanım ısındı oda Laura. Wendy'ye başta çok sinir olsam da kitabın bitimine doğru biraz sevdim. Fakat Venessa kitabından başından sonuna kadar en gıcık olduğum karakter. 

  Başka neler yazabilirim bilmiyorum. Ufak tefek yazım hataları vardı çok göze batmasa da. Kitabın sonu çok hava da kalmıştı. Sanki yarım kalmış gibi. Son sayfayı okuyunca "eee ne oldu şimdi?" diye afalladım. Biraz size bırakılmış sanırım sonu. Son olarak akıcı okurken fazla sıkmayan bir kitaptı. Konusu ilginizi çektiyse okunabilir. 


PUANIM: 3.5/5














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.