13 Ocak 2016 Çarşamba

KİTAP YORUMU: DEVRİMİN KIZI


Kitap Adı: DEVRİMİN KIZI
Yazar: Amy ENGEL
Tür: Distopya
Seri: The Book of Ivy
Çevirmen: Aslı Tümerkan
Sayfa: 264

  Ben ıvy westfall. Kurucunun kızı. 

 Nükleer bir savaş sonrası hayatta kalan az sayıdaki insandan biriydim. 16 yaşında kendimi bir güç savaşının ortasında buldum. Annemin katilinin oğluyla evlenmeye zorlandım. Görevim o kadar da zor değildi. Devrime öncülük edebilmem için kocamı öldürüp ailemin yönetimi ele geçirmesini sağlamalıydım, o kadar… 

 Ben Ivy Westfall. Artık sistemin kurbanı değilim. Görevim artık eskisinden daha zor. İnandığım şeyler uğruna, her şeyimi kaybetme pahasına savaşacağım… 

 İsmim Ivy Westfall. Ben Devrimin Kızı'yım. 

 "Okurları kesinlikle tatmin edici bir son bekliyor. Engel harika bir iş çıkarmış!"
-Outlawpoet (Amazon top100 reviewer)-


 "İlk kitaba yaraşır bir devam kitabı. Aksiyonu yüksek bir macera. Bastır Ivy!"
-Mary Brebner (Amazon Vine Reviewer)-


 "Harika bir devam kitabı ve yazarın bir sonraki kitabının ne olacağını heyecanlı bekliyorum, çünkü kesinlikle okuyacağım!" 
-Bookworm (Amazon Vine Reviewer)-


 "Kaldığı yerden devam eden hikâyede tempo bir an bile düşmüyor. Bu seriyi genç ve yetişkin, herkese kesinlikle öneriyorum."
-Melissa A. Palmer (Amazon Vine Reviewer)-


 "Gerçekçilik ve dikkatle yaratılan detaylar bu romanı bir kitabın ötesine taşıyarak okuyanların keyif alacağı bir maceraya çeviriyor. Amy Engel sizi karmaşık bir dünyaya doğru bir yolculuğa çıkaran ve küçücük detayları dahi düşünerek sizi bu dünyanın içine, adeta içinde yaşıyormuşsunuz gibi çekmeyi başarabilen nadir yazarlardan birisi."
-BookWhisperer'dan Jax-




  İlk kitabını büyük hevesle okuduğum, ikinci kitabını okuyana kadar meraktan çatladığım o meşhur kitap Devrimin Kızı. Eğer ilk kitabı okumadıysanız bu yorumda büyük spoiler içeren yazılar olacak. Bence ilk kitabı okumadan yoruma pek göz atmayın. 


   Ivy, çitin dışına atıldıktan sonra neler yaşadığını öğreniyoruz bu kitapta. Tek başına ölümle burun buruna yaşama mücadelesi veren bir Ivy var karşımızda. Neler yaşadığından pek bahsetmek istemiyorum ama iki kere ölümle ciddi anlamda burun buruna geldi bunu söyleyebilirim. Kitabın başlangıcı çok iyiydi. Oldukça heyecanlandım. Fakat sonrasında çok durağanlaştı. Açıkçası böyle olacağını düşünmemiştim. Çok çabuk oldu bazı şeyler. Ivy'i sevmeyen bir tek ben yokumdur herhalde. İlk kitapta da pek sevmemiştim ama bu kitapta iyice gıcık oldum. Bishop iyi sabretti. 


   İlk kitapta yaşanan olayların yanında sönük kalmıştı bence. Özellikle Ivy'nin hal ve hareketlerine bazen fazlaca sinir oldum. Belki olaya onun gözünden bak diyebilirsiniz ama denedim yine de olmadı sıkıldım. Bir çok yerde ikinci kitabın daha güzel olduğunu okuyunca beklentim artmıştı. Beklediğimi bulamadım. İlk kitabı daha çok sevmişim. Neyse ki kitabın sonuna doğru olaylar biraz daha hareketlendi de daha rahat okudum. Ciddi anlamda ortalarında sıkıldım. 

  Sonu güzel bitti fakat ben o kısıma da ısınamadım. Kitap biraz aceleye gelmiş gibi. Olmamış. Bazı kısımları beni tatmin etmedi. Distopya tarzı okurken daha fazla heyecan istiyorum sanırım. Hatta kitaba başlarken olacakların heyecanından gerilmiştim. Beklentimin altında kaldı kitap. Beğenenlere saygım sonsuz ama bende sınıfta kaldı. 


KİTAP ALINTILARI

- "Dünya bizim kayıplarımızı, üzüntümüzün derinliğini hiç umursamadan dönmeye devam ediyordu. Tuhaf bir şekilde bu düşünce bana umut verdi. Bu ânı, bu acıyı atlatacaktık. Bu andan daha uzun süre yaşayacaktık." 

- "Ama sevgi budur zaten, değil mi? Sırf biri seni hayal kırıklığına uğrattı diye onu sevmeyi bırakmazsın."

- "Kadere veya yazgıya pek inanmazdım. En azından kaderin değiştirilemeyeceğine inanmıyordum. Bunun yaşayan kanıtıydım. Kendi kaderimi değiştirmiştim."

- "Çok iyi bir yalancı olmayabilirdim ama sessizlik konusunda eski bir profesyoneldim, ezelden beri sıramı bekleyip gerçekten söylemek istediklerimi derinlere gömüyordum. Sessizliğe her zaman sessizlikle karşılık verebilirdim."

- "Belki de Bishop’la ebeveynlerimizin aşkını onurlandırmamızın en iyi yolu, hikayelerine farklı bir son yazmaya çalışmaktı."

- "Dünya bizim kayıplarımızı, üzüntümüzün derinliğini hiç umursamadan dönmeye devam ediyordu."


PUANIM: 3.5/5



8 yorum:

  1. Güzel kitaba benziyor okumayı dusunuyorum

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ediyordum bu kitabı teşekkürler :*

    YanıtlaSil
  4. Birinci kitaptan sonra çok merak ediyorum bu kitabı hiç şüphem yok bu kitapta birincisi kadar güzeldir herkese bu iki kitabı tavsiye ediyorum muhteşem bir kitap

    YanıtlaSil
  5. Ya şimdi böyle dedin de ben internetten istettim iptal edeyim mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence etme okunmayacak kadar kötü değil. Üstelik birinci kitap çok heyecanlı bitti meraktan okunur. =)

      Sil
  6. ilk kitaptan daha iyiydi özellikle sonu ama yinede yazarın distopik bir dünya'yı tam olarak yansıtamadığını düşünüyorum : ))

    YanıtlaSil
  7. Ben bu seriye baslamadim ama cok merak ediyorum konusu kurgusu cok muhtesem gorunuyo insallah okuyabilirim

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.