26 Şubat 2016 Cuma

[5. DİJİTAL KRALİÇELER BLOG TUR] DÜŞLERİMİN PRENSİ - BUSE GÜMÜŞ




Kitap Adı: DÜŞLERİMİN PRENSİ
Yazar: Buse GÜMÜŞ
Tür: Aşk
Yayıncı: Nemesis Yayınları
Sayfa: 512

 
"Gerçekleşmeyeceğini bile bile kurulan düşler, insanın canını acıtmaktan başka bir işe yaramıyor." Aşkın hiç uğramadığına ve uğramayacağına emin olduğum bir durakta beklerken, hiç ummadığım bir anda düştüm aşkın içine. Hem de hiç olmayacak bir insanla; Mert Demiroğlu'yla… Üstelik bu öyle bir düşüştü ki, sadece üç saniye sürmüştü; ne olduğunu bile anlayamamıştım. Aşkın zor olduğunu biliyordum ama söz konusu Mert ise sadece zor değil, imkânsızdı benim için aşk. O, insanların düşündüğünden daha fazlasıydı. Düşünceli, nazik ve sevecendi. Onun masmavi gözlerinin derinliklerine düştüğümde, tutunduğum yine oydu. Yine de imkânsızdı işte. Mert ve ben sadece arkadaş olabilirdik, benim kalbim her ne kadar daha fazlasını istese de… Ancak hayatın benim için daha farklı planları olduğunu bilmiyordum; benim masalım henüz yazılmamıştı. Hepsinde olduğu gibi bu masalın da bir prensese ve bir prense ihtiyacı vardı. Benim masalım da Düşlerimin Prensi'ni bulduğumda başlayacaktı."

   Üniversite hayatını anlatan tatlı mı tatlı bir kitap arıyorsanız Düşlerimin Prensi tam size göre. Üniversiteye başlamış olan Rüya'nın maceraları diyebiliriz aslında. :D Bir kızın kabusudur kilolu olmak. Ne kadar kendinizle barışık olsanız da zayıf olmayı hayal edersiniz. Rüya da bu dertten muzdarip. Kilosu yüzünden sürekli sıkıntılar yaşamış. Çevrenizde en az bir tane kilolu tanıdığınız vardır. Bilirsiniz zorluklarını. Düşlerimin Prensi kitabında da çok güzel değinilmiş bu duygulara.


  Klasik aşk hikayeleri vardır ya, sonunu hepimiz biliriz, neler olacak az çok tahmin ederiz ama okumaktan da vazgeçemeyiz işte tam da o tarz bir kitap. Buram buram aşk kokan kitap. Şimdi de azıcık Mert'i anlatacağım ama önce ben Mert diyeyim sizde gözlerimde çıkan kalp şekillerini hayal edin. :D Hayır aslında ben esmer severim ama bu da Mert sonuçta! :D Boylu poslu, dalyan gibi çocuk sevilmez mi yani?


  Mert'in etkisi altından çıkan Büşra, yorumuna devam etmektedir. :D Rüya işletme bölümünü kazanmış, birinci sınıf öğrencisidir. Okulun ilk günü tanıştığı Gizem ile çok yakın dostluk kurarlar. Bilirsiniz zaten okulda ilk konuştuğunuz kişi genelde dostunuz olur. Üst sınıflardan Figen de tanıştıkları günden beri yakın dostu olur. Rüya, bulunduğu ortama alışmaya çalışırken bir ada gördüğü Mert, duygularını alt üst eder ve hayatının yönünü değiştirir.


   Mert, üst sınıflardan hukuk öğrencisidir. Boylu poslu, mavi gözlü tabiri caizse manken gibidir. İlk görüşte aşk ne demek Mert'i görünce anlar Rüya. Fena vurulur. Fakat kendini Mert'e yakıştıramaz. Mert'in yanında gezen kızlar 36 bedenden  yukarı değildir. Rüya'nın ise 38 beden olma ihtimali bile yok. Gerisini merak ederseniz kitabı okuyun. :D


  Kitabın genelinden bahsedecek olursam; akıcı, yazı puntoları orta seviyede okuması kolay, anlatımı sade bir kitaptı. Okurken sıkılmadım, aşk kitapları okumayı seven birisi olduğum için oldukça keyif alarak okudum. Daha önce de yazdığım gibi tahmin etmesi zor sahneler yoktu ama yazarın kalemi güzeldi. Hatta bir sahnesinde -okuyanlar tahmin eder- "benim olacaksın uleyn!" diye Yeşilçam klasiği olur mu da dedim. Olur mu olurdu ama. :D Yakışırdı yani. :D Bu arada söylemeden edemeyeceğim o final sahnesi neydi öyle ya! Çok fena gol atmış resmen yazar olacak iş değil. İkinci kitabı meraktan aldırtır. :D Aşk romanı severim derseniz okuyun Düşlerimin Prensi'ni. =)


PUANIM: 4/5

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.