18 Ekim 2015 Pazar

KİTAP YORUMU: LANETLİ TALİH - RACHEL GİBSON


Kitap Adı: LANETLİ TALİH
Yazar: Rachel GİBSON
Tür: Aşk
Yayıncı: Martı Yayınları
Çevirmen: Dilek CENKÇİLER
Sayfa: 333



    Adele Harris erkek bulmakta zorlanmıyordu ama iyi bir adam bulmak imkânsızdı!

     Tüm tiplerle denemişti-inekler, süper zekiler, yalancılar, egoistler, seks düşkünleri ve deliler. Her şeyi denemiş ama başaramamıştı. Adele’nin aradığı, kalbini dolduracak bir erkekti. Zach gibi…
Evet, Zach’da mükemmel değildi fakat kader ağlarını örmeye başlamıştı bir kere.
Adele Cedar Creek’e, ailesinin yanına dönmek zorunda kalmıştı. Kız kardeşinin evliliği bitmek üzereydi, fakat onu daha fazla ilgilendiren nokta, lise aşkının hala bu kasabada olması ve ilk gördüğü günkü kadar yakışıklı olmasıydı.
Bu fırsat, şeytanın bacağını kırması için çok güzel bir fırsattı. Zach’ı affetmesi gerekiyordu, ona tekrar güvenecek ve kalbindeki her şeyi yeniden verecekti…

Adele her şeyin üstesinden gelebilecek bir kadındı kadın olmasına ama acaba başarısız bir ilişkiyi daha kaldırabilecek miydi?

“Ateşli bir hikâye, akıcı kurgu ve muhteşem karakterler.”
Barnes&Noble

“Komedi, seks ve vahşi romantizm… İşte Rachel Gibson!”
New York Times

“Ne erkekmiş ama!”
Jayne Ann Krentz


“Gibson’ın yoğun romantizmi nefesimi kesmeye yetti.”
Lisa Kleypas

“Romantizm ve komedinin en güzel örneği.”
Susan Anderson

“Sıcak, zekice kurgulanmış ve akıllıca yaratılmış karakterler.”
Julia Quinn


    Bir Kiler furyasından alınmış kitapla daha karşınızdayım! :D Amma da kitap almışım Kiler'den değil mi? :D Neyse ki son 1 tane kitabım kalmış Kiler furyasından. Bir daha almayı düşünmüyorum. Yani almayı düşünmüyorum derken liste yaptım kendime onun dışında almıyorum. :D En son Kiler'de kendimi kaybettiğim anı görseydiniz hak verirdiniz eminim. :D


   Çok fazla kitap almışım oradan ve alırken kararımı fiyatına ve hoşuma gitmesine göre verdim. Bu kitapta onlardan birisi. Bir kere elime alıp bıraktım aklımda başka kitap vardı. Geçen kitap konusunda kararsız kalınca aldım elime tekrar. Başladım okumaya ve aktı gitti.


   Zor kitaplardan değildi. Bu yüzden çok çabuk bitti. Klasik Amerikan hayatı ve Amerikan aşkı işlenmişti kitapta. Okurken sıkılmadım. Aktı gitti kitap. Karakterlerden en çok Adele'i sevdim. Kadın karakterleri her zaman sevmem ama Adele'e kanım ısındı. :D


   Kitabın konusuna gelecek olursak Adele üniversite yıllarında futbolcu olan Zach ile beraber olur. Zach, Adele'in ilkidir. Kısa süre görüştükten sonra ponpon kızlardan Devon, Zach'a hamile olduğunu söyler ve bu yüzden ayrılırlar. Adele bunun üzerine üniversiteyi bırakır.


    Yıllar sonra Adele görüştüğü erkeklerin hiçbiriyle ikinci defa görüşemez. Sürekli bir sorun çıkar. Bir gün evli ve 2. çocuğuna hamile olan ablası arar. Kocası daha genç olan asistanı yüzünden karısını terk etmiştir. Adele vakit kaybetmeden ablasının yanına gider.


    Devon 3 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. İşin ilginç yanı öteki tarafta cehenneme gitmez bir şansı daha olur. Fakat bu şans dünyaya dönmek değildir. Seviye atlaması için alt kademede insanların olduğu yerde (dünya değil ölen diğer insanların toplandığı seviyeler var bizim cennet kademeleri gibi) çalışmaya başlar. Belli bir süre sonra dilek hakkı olur bunu iyi değerlendirirse seviye atlar.


   Zach, 13 yaşındaki kızıyla yaşamaktadır. 3 yıl önce karısını kaybetmiştir. Lise de koçluk yapmaktadır. Bir gün Adele ile karşılaşır. Adele ne kadar da Zach'ten kaçmaya çalışsa da başarılı olamaz ve hikaye burada başlar. =)


   Yukarıda da dediğim gibi kitap güzeldi ama bayılmadım. Okunabilir. Biraz sinir olduğum noktaları oldu. Mesela yazım hatası vardı. Gözardı etmek istedim ama biraz göze batacak cinstendi. Bir de kitapta bir iki tutarsızlık hissettim. Bu benim dikkatsizliğimden mi oldu emin değilim. 



PUANIM: 3.5/5


10 yorum:

  1. ilginç bir konusu var....romantik bir kitaba benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet romantik bir kitaptı. Kısa sürede biten keyifli vakit geçirmek için ideal. =)

      Sil
  2. Teşekkürler emekleriniz için keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  3. paylaşımlar için sağolun blogu takibe aldım

    YanıtlaSil
  4. güzel ve romantik bir kitap harika :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir kitaba benziyo :)

    YanıtlaSil
  6. üzerinde "NEW YORK TİMES BESTSELLER" yazıp da kötü çıkan bir kitaba henüz rastlamadım :)))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımlar için teşekkürler takipteyim

    YanıtlaSil
  9. güzel sürükleyici bir kitaba benziyor

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.