17 Ekim 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: MASKE - LEMARİZ MÜJDE ALBAYRAK


Kitap Adı: MASKE
Yazar: Lemariz Müjde ALBAYRAK
Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Postiga Yayınları
Sayfa: 360




     Adrian... Bir soy ismi olmaksızın hayatta tek başına tutunmuş güçlü bir erkek. Sahip olamayacaklarını arzularken yıkılan kurallar ve aşılan sınırlarla işlenen bir günah daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Maskenin ardına gizlenmiş ihtiyaçlarını saklayabildikçe yıkılmayacağına inanırken, sokakların kanunu aşk kapıyı çaldığında yeterli olacak mıydı? 
Jasmine… Hayatından adadığı tek bir geceye ödenen bedellerin altında ezilmiş bir kadın. Arzularına yenik düşmek hiç bu kadar cezbedici olmamıştı. Peki, ya kırılan kalbi? Arzularıyla başa çıkamayan ateşli benliği teslim olduğu aşkın cehenneminde yanarken, maskesinin ardında gizledikleri kaybolan ruhlarına kılavuz olabilir miydi?

“Adrian yangındı! Yakan bir ateş... Tatlı tatlı çıtırdarken bir anda harlanan ve harlandığında yakıp yıkabilen, ardından yeniden başında şarkıların söylendiği bir kamp ateşine dönüşebilen bir yangındı. Şimdi de onun tenini dağlıyordu. Bir yangının aleviydi ruhundan ruhuna akan ve Jasmine yanıyordu. Küle döneceğini bile bile yanıyor, yandıkça harlanıp coşuyordu tükenen yüreği.”


   Bu kitabın yorumunu yapmak için çok sabırsızlandığım doğrudur. :D Hissiz kitabına ilk okumaya başladığında yaptığım haksızlıktan sonra (ne haksızlığı diyorsanız Hissiz kitabının yorumuna bakın) Maske kitabına nasıl bir coşkuyla başladığımı anlatamam sanırım. Hayır tabi ki de Maske kitabının Adrian'ı anlattığını düşündükten sonra kitabın arka kapağına bakıp doğru düşündüğümü anlayınca "hıh biliyordum zaten" bakışı atmadım. :D





   Kitaba başladım ve gece devam ediyordum tabi uykum gelene kadar. Sonrasında güne kitapla başladım ve kitabı bitirene kadar ev işlerini yapmadım. :D Eşimin haberi yok o gelene kadar hallettim elbette. :D Benim yine çenem düştü kitabı anlatmaya başlayayım. :D Baştan uyarayım Hissiz kitabını okumadıysanız spoiler içerir.


   İlk kitap olan Hissiz'de tanıdığımız Adrian'ı anlatıyor Maske. Şahsen Adrian'ı çok sevmiştim ve Maske kitabında anlatıldığını öğrenince hemen aldım elime kitabı. Hissiz ve Maske kitabı yazarından adıma imzalı olunca daha bir aşkla aldım elime.



   Adrian çocukluğunu annesiyle yokluk içinde geçirmiştir. Babası belli olmadığı için soyadı bile yoktur.  Küçük yaşta annesi vefat edince sokaklarda yaşamaya başlar. Yine sokaklarda olduğu sırada bir binanın yandığını görür ve içeri dalar. Alevler arasında Alexander vardır ve onu sırtlayarak kurtarır. 



  Bunun üzerine Alexander, Adrian'ı yanına alır ve Adrian'a Romanov soyadını verir. Artık Adrian'da zengindir. Sokaklarda yanına yaklaşmasını istemedikleri adam artık sosyetenin göz bebeklerinden biri olmuştur. Bir gün katıldığı partilerden birinde Adrino ile bir iddaya girer ve genç bir kızın canını yakar.



  O gecenin üstünden 3 yıl geçmesine rağmen Adrian vicdan azabı çeker. Duygularını dışa vurmaz ve derdini maskeler.



   Daniel, Adrian ve Alexander'in yanında çalışan şoförlerden biridir. Şirketlerine yeni ortak olan firmayı tanıtmak için gittikleri baloya kız kardeşini de götürür. Adrian kızı tanır ve her şey daha karışı bir hal alır.



   Balodaki kız, üç yıl önce ki yaşananların başrolüdür. Jasmine, 2 buçuk yaşında bir oğlu alan yaralı bir annedir. Yaptığı gençlik hatası yüzünden 18 yaşında hamile kalmıştır. Tek ailesi olan Daniel ile beraber büyütürler oğlunu. Daniel, kardeşine bunu kimin yaptığını asla öğrenemez. 



   Maske kitabında Adrian ve Jasmine'nin hikayesini okuyoruz. Yer yer kahkaha attım. Çok eğlenerek okudum kitabı. Anlatımı sade ve akıcıdı. Yazarın sıradaki kitabını büyük merakla bekliyorum. Aldığım haberlere göre Marcus'u yazacakmış. =) Romantik kitap severler bu kitabı çok sevecektir. Tavsiye ederim. =)


PUANIM: 5/5



   

6 yorum:

  1. Konusu güzele benziyor merak ettim kitabı.

    YanıtlaSil
  2. Hissizden sonra maske kitabinida okudum ve cok begendim yazarin kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok severek okumuştum bende

    YanıtlaSil
  4. Yazarın kitaplarının dikkat çekici ve merak uyandırıcı bir tarzı var fakat hala elde edip okuyamadım...

    YanıtlaSil
  5. Canim yazarlarimdan bir tanesinin muhtesem otesi kitabi.

    YanıtlaSil
  6. KİTABLARININ KONUSUDA KAPKLARIDA COK GÜZEL

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.