3 Eylül 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: HÜZÜN YANIĞI - SİNAN YAĞMUR


Kitap Adı: HÜZÜN YANIĞI
Yazar: Sinan YAĞMUR
Tür: Aşk
Yayıncı: Kapı Yayınları
Sayfa: 296

   Islak harflerle konuş benimle sevdiğim Ben sende en çok hüznü sevdim Uzaklığı ayrılığın mesafesi bilirdim, meğerse ucu kapanmayan uzaklıklar yakınlıktan doğarmış. Aşk uzaklıktır, ölüm ise yakınlık. Aşk ile ölüm arasındaki perdenin adıdır hüzün. Ve her aşığın hüzünden geçen hazin bir hikâyesi vardır. Kirletilen bir aşkı ancak hüzün temizler. Sürekli sorgu ve hesaplaşmaya dönen bir evliliği hüzün yanığı teselli eder. Aşk. Ayrılık. Yalnızlık. Yoksulluk. Ölüm. Hüzün yangınlarının beş mevsiminden günümüz insanlarının yalnızlığına bir yürek esintisi Hüzün Yanığı. Tasavvufi aşkı konu ettiği romanlarıyla milyonlarca okura ulaşan Sinan Yağmur, bugünde yaşanan bir aşk hikâyesiyle İstanbul’un arka sokaklarında, Kapadokya’da peribacaları labirentlerinin arasında dolaştırıyor okuyucusunu. Her zamanki gibi pergelin bir ayağını aşkın merkezine diğer ayağını ayrılığın hüzün ateşine dokundurarak, âşık olmakla sevmenin eş anlamlı olmadığını gösteriyor.


   Cem mağazin muhabirliği yapıyordu fakat işinden memnun değildir. Sevmediği işi yapmak artık işkenceye dönüşmüştür. Gece yarısı evine döneceği sırada çöp konteynerinin yanında yatan birini görür. Yaklaştıkça yerde yatan kişinin öldüğünü görür. Üstelik bu kişi evsiz bir bayandır.

   Karakolda ifade verdikten sonra evine giden Cem rüyalarında sürekli bu kadını görür ve araştırmak ister. Ölen kadının isminin Tuna olduğunu öğrenir. Eline geçen bir fotoğrafta Kapadokya'da olduğunu anlayan Cem işinden istifa eder ve yola düşer.

   Sinan Yağmur'un bu kitabını bir arkadaşım hediye etmişti. Merakla okumaya başladım isimini çok duyduğum bir yazardı. Kitabını okuduktan sonra hayal kırıklığı yaşadım. Cem arkadaşımız Tuna'nın kim olduğunu bulmak için Kapadokya'ya gidiyor ve buradan sonra Tuna'nın hikayesi başlıyor.

  Kitap bittiğinde kendime şu soruyu sordum "Cem işi bıraktı Kapadokya'ya gitti hatta oraya yerleşmek istedi peki ya sonra? Sonrası yok. Bilgi bu kadar. Kitap eksik kalmış bence. Yani okumasanız da olur.


PUANIM: 2/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.