3 Eylül 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: KIZIM OLMADAN ASLA - BETTY MAHMUDİ


Kitap Adı: KIZIM OLMADAN ASLA
Yazar: Betty MAHUDİ
Tür: Dram
Yayıncı: Sonsuz Kitap Yayınları
Çevirmen: Çiğdem SAMSUNLU
Sayfa: 408

  Kızıyla birlikte Tahran'da kocası tarafından tutsak edilen Amerikalı kadının, bu ülkeden kurtulmak için verdiği umutsuz savaşım... İbret alınması gereken bir belgesel...

   Betty, Amerika'da doktorluk yapan kocası Mudi ve küçük kızı ile mutlu bir yuvası vardır. Bir gün eşi İran'a ailesini ziyaret etmeye gitmek istediğini söyler. Başta kabul etmeyen Betty kocasının ısrarına dayamaz ve kabul eder. Asıl niyeti kızının oraları görüp bir daha İran'a gitmemesidir. 

  İran'a geldikten sonra Betty bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder. Dönüş gününe kadar sabreder. Ogün geldiğinde Mudi artık burada yaşayacaklarını söyler. Betty'nin eli kolu bağlıdır çünkü İran yasaları erkeğin tarafındadır. İran yasalarına göre yaşamak zorunda olan Betty ülkesine kaçmak için planlar yapar fakat bu pek kolay değildir.

   Yaşanmış hikayelerin öyküsü hep ilgimi çekmiştir. Bu kitap A101'e geldiğinde bir çok kitap grubunda övgü dolu sözler duyunca dayanamadım aldım. İyi ki almışım. Kitaptan çok şey öğreniyorsunuz. İran'ın yaşam tarzı, yasal hakları, savaş zamanı yaşananlar... 

   Azmin sonu zaferdir derler bu kitap bunun kanıtı. Betty ciddi sorunlar yaşamış onun yerinde bir başkası olsa belki de pes ederdi. Takdir ettim azmini. 

   Bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bir annenin kızı için neler yapabileceğini net bir şekilde göstermiş kitap. Özellikle yaşanmış hikayeleri okumayı sevenler mutlaka okuyun.


PUANIM: 5/5


2 yorum:

  1. bir kadının yaşadıkları ancak bu kadar ağır olabilir gerçek olması ise tüyler ürpertici.. okurken bazı yerlerde göz yaşlarımı tutamamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okurken çok etkilendim. Anne olmayı beceremeyenlere okutmalı bu kitabı.

      Sil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.