27 Aralık 2015 Pazar

KİTAP YORUMU: ARKANI KOLLA - KAREN ROSE


Kitap Adı: ARKANI KOLLA
Yazar: Karen ROSE
Tür: Polisiye
Yayıncı: Kanes Yayınları
Çevirmen: Ozan YOLERİ
Sayfa: 544

   Eski bir dava yeniden açılıyor. Bir katil daha da güçlenerek yeniden doğuyor. Baltimore Cinayet Masası Dedektifi Stevie Mazzetti hiçbir kadının başına gelmemesi gereken acılar yaşamış ve her şeye tek başına göğüs germek zorunda kalmıştır. Ve tüm bunlara karşın o hâlâ bir savaşçıdır. Eski ortağının ve bazı karanlık ellerin adalete müdahale etmesine izin vermiş olabileceğini öğrendiğinde geçmişi düzeltmek için her şeyi yapmaya karar verir. Hedef tahtasına kendisi ve küçük kızı oturtulsa bile karanlıkta kalmış eski davaları karıştırmaktan vazgeçmez. 

  Farklı ortamlardaki tehditleri analiz etmek eski deniz subayı, yeni güvenlik uzmanı Clay Maynard'ın işidir fakat Stevie'yi çevreleyen tehditleri görmek için fazla uzağa bakmasına gerek kalmayacaktır. İlk gördüğü andan beri ona duyduğu aşkına karşılık bulabilmek için Stevie'yi ona musallat olan psikopattan korumak zorundadır. Bunu başarabilmek için tek şansı, her şeyini kaybetmeyi göze alan ve geçmişinde korkunç sırlar saklayan bu katil ile Stevie arasında çelik bir zırh oluşturmaktır.



  Yazarın okuduğum ilk kitabı Arkanı Kolla. Aslında 4 kitaplık serinin son kitabı Arkanı Kolla. Okurken anlam kaybı olmadı kitapta. Birbirinden bağımsız serilerden bu da. Dier kitaplarda bulunan karakterlerde vardı içinde tabi. Yani seri olarak okusam çok beğendiğim kitabın tadından yenmezmiş. 

  Uzun zamandır polisiye tarzında kitap okumamıştım. Benim için kış polisiye tarzda kitaplar demektir. Şu sırala pek polisiye okuyamasamda. :D Uzun zamandır polisiye okuyamamanın verdiği hevesle başladım kitaba. Başlarda kitabı çözmekte zorlandım. Sürekli soru işaretiyle devam etim. Bu durum uzun sürmedi tabi. İlk 30 sayfadan sonra olaylar biraz daha anlam kazandı bende. Kadın dediğin güçlü olacak benim gözümde. Zayıf kadınları pek sevmem. Baş karakter Mazzetti de tam benim kalemim bir kadındı. Sert, kimseye boyun eğmeyen. Bu yüzden favorim o. 

   Karen, sadece polisiye yazmamış. İçine aşk da eklemiş kitabın. Hem romantik, hem polisiye daha ne olsun! Romantik dedim diye öyle aşkımlı canımlı kitaplar gelmesin aklınıza. Polisiye kitapta aşklarda polisler arasında olur haliyle. Mazzetti'ye olan aşkıyla gönlüme taht kuran Clay'da bir dedektif. Mazzetti, yaşadığı bir kaza sonucunda Clay'ı kendinden uzaklaştırsa da Clay, kendinden ödün vermez uzaktan sevmeye devam eder. Ahh ne tatlıydın Clay! =) 


   Mazzetti, 8 yıl önce oğlunu ve eşini bir saldırı sonrası kaybeder. Bunun üzerine kendine gelmesi ve hayatına devam etmesi uzun zaman alır. Tehlikeli işi yüzünden hayatına kimseyi almak istemez. Ama Clay gibi bir adam var ona karşı koymak kolay mı? Okuyunca anlarsınız beni. :D 

  Mazzetti'nin düşmanı Todd Robienette. Yıllar önce yaşanan bir olayda Mazzetti oğlunu öldürünce Todd, intikam için her şeyi yapar. Bu intikam uğruna çok masumlar ölür. Mazzetti, her an ölümle burun burunadır faka onu korkutmak mümkün değil. Todd, artık Mazzetti'nin canını almak için uğraşır. Amansız intikam ateşi ile kavrulurken neler yaşadıklarını öğrenmek için mutlaka okumalısınız bu kitabı. Polisiye severlere şiddetle tavsiyemdir.


PUANIM: 5/5

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.