15 Mart 2016 Salı

KİTAP YORUMU: BEN BU AŞKA 20 KİLOMU VERDİM - ŞİŞMAN KIZ


Kitap Adı: BEN BU AŞKA 20 KİLOMU VERDİM
Yazar: Şişman Kız
Tür: Komedi
Yayıncı: Okuyanus Yayınevi
Sayfa: 208

  Hayaller büyük boy karışık pizza, hayatlar müsli
  - Sinem abla, bu tartı bozuk mu ya? Ben şimdi 66.7 kilo muyum yani?  - Sen iyi misin kızım?  - İyiyim ya, sen nasılsın? Öyle tartıda o kiloyu görünce biraz sarsıldım sadece. Yani ben o kiloları en sevdiğim şeyleri yiyerek almıştım Sinem abla, gitti mi onların hepsi şimdi?   - …  - O son cevizli baklava gitmeseydi bari ya. Çok güzeldi o.
  Siz hiç tutkulu bir aşkın enkazı üzerinde kendinizi unutacak hale geldiniz mi?  Bırak güzel görünmeyi, nefes aldığınızdan bile emin olmadığınız günler mi geçirdiniz?Peki böyle günlerden birinde bir sabah aniden artık şişman biri olmadığınızı fark etseniz ne yapardınız? Bir ex-şişmanın şaşırtıcı hayatına hoşgeldiniz!
  "Garsonlar ellerinde tepsilerle dolaşıyor. Tepsilerin bazılarında ilginç ilginç kanepeler var. Acaba şu kanepelerden yesem yine eskisi gibi göbeğim şişer mi? Yoksa o sadece şişmanlara has bir özellik mi? Kafam karışık. Bu bedende yeniyim, henüz çok acemiyim. Ne yapınca ne oluyor tam olarak bilemiyorum."
  Popom Olmadan Asla'da kırık dökük bir ayrılığın üzerinde bıraktığımız kahramanımız farkında olmadan verdiği kilolarla aslında hayatını da değiştirmiştir.
  İşteki yükselişine ve insanlarla olan ilişkilerindeki değişime ayak uydurmaya çalışırken, Ben Bu Aşka 20 Kilomu Verdim'de aklındaki sorulara yanıt arayacak, kapanmamış defterler de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlayacaktır…

  Bol gülmeli bir kitabın daha sonuna gelmiş bulunuyorum. =) Dizüstü edebiyat kitabını en son lise de okumuştum. Erkek Dedikodusu kitabıydı ve çok eğlenmiştim. Bu kitabı okumadan önce tereddüt ettim acaba eskisi kadar keyif alır mıyım diye. Sorunun cevabını kitabı okumaya başlayınca aldım. Hala sıkılmadan keyif alarak okuyabildim. =)




  Kitabın içeriğinden bahsedecek olursam Popom Olmadan Asla kitabının devamı niteliğinde Ben Bu Aşka 20 Kilomu Verdim. İlk kitabı okumadığım için başlarda biraz anlam kaybı yaşadım ama sonradan toparladım. İlk kitap okunmadan da ikinci kitap okunabilirmiş.


  Aşk acısının nelere kadir olduğunu gösteriyor kitap. Fark etmeden kilolarından kurtulup fit bir vücuda sahip olmayı kim istemez ki? O zaman azıcık aşk acısı mı tavsiye etsek? :D İşin şakası bir yana aşk acısının daha az anlatıldığı kitaptı. Sanırım ilk kitapta daha fazla durulmuş üstünde.


   Yapılan tespitler çok yerindeydi ve mizahla birleşince oldukça güldüm. Her bölümün sonuna iliştirilmiş notlar çok tatlıydı en çokta onlara güldüm. Yorumun sonunda bir kaç tanesini alıntı yapacağım. =)


   Vaktiniz varsa bir günde bitebilecek bir kitap. Gününüzü neşelendiren türden.  Yazı puntoları büyük. Okuması da kolay. Arada sırada insanın kafasını dağıtmak için bu tarz kitaplara ihtiyacı var. Detaylı yorum yapacak olursam kitapta bazı eksiklikler bulunabilir fakat eğlence amaçlı kitapta çok detaya girmek ne kadar doğru diye de düşünmüyor değilim. İşin özü sizi güldürecek kitap arıyorsanız Dizüstü Edebiyat size göre! =)

KİTAPTAN ALINTILAR

- "Dünya üzerinde bir "İç Güzellik Yarışması" yapılmayalı 4.5 milyar yıl oldu."

- "Sıska erkek dünya ahiret kepekli galetamdır!"

- "Kahkaha dediğin yanak doldurmalı, göbek hoplatmalı!"

- "Bana balık tutmayı öğretme, bana balık ısmarla!"

- "Sanırım yine aşık oldum. Midemde kelebek makarnalar uçuşuyor!"

- "Şimdi sen gidiyorsun ya... O tabağındaki parfeyi yemeyeceksen, ben yiyeyim mi onu?"

- "Biz on dakkada bi kilo profiterolu silip süpürmüşüz, seni mi silemicez güzelim?.."

PUANIM: 4/5















2 yorum:

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.