21 Aralık 2015 Pazartesi

KİTAP YORUMU: AĞIR BOŞLUK - HANDAN ACAR YILDIZ


Kitap Adı: AĞIR BOŞLUK
Yazar: Handan ACAR YILDIZ
Tür: Öykü
Yayıncı: Hece Yayınları
Sayfa: 136


   Sonra tahterevalliye takıldı gözüm. Kim bilir kaç gündür bir yanı havada bir yanı yerde kalmıştı. Kendini tartamamak üzerine tasarlanmış bir oyuncaktı sonuçta. Hiç iki yanı yan yana ve dengede duramasın diye icat edilmişti. Çok acıdım tahterevalliye, Ayşegül. Ayağının uyuştuğunu düşündüm. Biz insanlar bir uzvumuz uyuşunca onu hissetmeyiz ya… Tahterevallinin de ayağını kaybettiğini sanmasından korktum. Gidip uyuşan ayağını yukarı kaldırdım. Diğerini aşağı indirdim. Aşağı indirdiğim tarafa da, ‘Hadi şimdi biraz da sen taşı’ bakışı fırlattım. Sonra etrafa korku dolu başka bir bakış fırlattım. Tahterevalliye gönderdiğim bakışı kimse gördü mü diye… Delirdikten sonra sorun yok da delirmek üzereyken delil bırakmak istemeyiz hiçbirimiz. 

   Bir merdiven gıcırtısı duymak istedim. Eski bir merdiven gıcırtısına duyulan hasret, en çok da ekşi bir meyveye duyulan hasrete benziyordu. Eski bir merdivenin gıcırdama sesi dolsaydı kulaklarıma ve o sesin aslında gıcırtı değil de çığlık olduğunu yalnız ben bilseydim. Anılarını taşımakta zorlanan, yıkılmak ile kalmak arasındaki bir merdivenin ağlama sesi... Liflerine hava kaçmış bir merdivenin ağlama sesi sanki bana iyi gelecekti. Benim de liflerime soğuk hava kaçmıştı.




    Handan Hanımın kalemiyle ilk defa tanıştım. Ağır Boşluk bir çok hikayeden oluşan öykü kitabı. Fakat normal öykü kitabı olarak düşünmeyin. Çok farklı tarzda yazılmış. Olaylara farklı açıdan bakmış. Size ders veren ne dediği net olan hikayelerden oluşmuyor kitap.

   İnce bir kitap olmasına rağmen bir çırpıda okumak zor. Sindire sindire okumak lazım. Şöyle battaniyenin altında elinizde çay, kahve veya sıcak olan başka bir içecek ile ağır ağır okuyun bu kitabı. Her cümlesi farklı düşüncelere sevk edecek  sizi. 


    Biraz ağır bir kitap adından da belli olduğu gibi. Herkesin okuyacağı tarzda bir kitap değil. Otobüste, bir yerde otururken, okulda okuyamazsınız. Kendinizi tamamen kitaba vererek okuyun. Edebi yönü ağır kitaplar okumayı seviyorsanız bu kitap size göre. 

PUANIM: 4/5


2 yorum:

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.