25 Mart 2016 Cuma

KİTAP YORUMU: KARANLIK AŞK - TUĞÇE AKSAL

Kitap Adı: KARANLIK AŞK
Yazar: Tuğçe AKSAL
Tür: Aşk
Yayıncı: Müptela Yayınları
Sayfa: 344

  İntikam için yola çıkanlar ölmeyi, öldürmeyi, kaybetmeyi ve kaybolmayı göze alabilirler. Peki ya âşık olmayı? Elif, yaşadığı korkunç olaydan sonra hayatını değiştirmeye çalışırken hiç aklına gelmeyen bir sürprizle karşılaşıyor. Demir gibi soğuk ve karanlık bu genç adamın kokusu ona unutmak istediği şeyleri hatırlatırken, gözleri yeni bir dünyanın kapısına açılıyor. Hayatın, acılardan sonra mutlulukları da getirebileceğini kulağınıza fısıldayacak bu hikayeyle sizin de ümitleriniz yeşerecek.


  Beni allak bullak eden bir kitabın daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Neden böyle bir cümle kurdun diyen olursa hemen açıklayayım. Karanlık Aşk kitabı ya çok sevilmiş ya da çok kötü bulunmuştu. Okurken aklımda bir çok acabalar vardı. Bunun üstüne açtım kitap hakkındaki yorumlara baktım. Kimisi tecavüzü haklı çıkarmış demiş, kimisi tam tersini. Hiç mi orta yolu yok bunun diye düşündüm başladım okumaya.



  Öncelikle şunu belirteyim bazı yorumlarda kitap okunmadan kulaktan dolma bilgilerle yapılmış. "Bir insan tecavüzcüsüne nasıl aşık olur!!" tarzı yorumlar vardı ve bende soru işaretlerini arttırdı. Hafif bir ön yargı oluşturdu. Kitabı okudukça, Demir'i tanıdıkça içimden sürekli hayır o bunu yapmış olmasın dedim durdum. Sonunda da yazar beni yanıltmadı.

  Konu olarak çok farklı ama aynı zamanda çok klasik bir kitaptı. "Büşra kafayı mı yedin?" dediğinizi duyar gibiyim. Hayır ben iyiyim ama kitap devrelerimi yaktı. Tecavüz konusuyla farklı bir kitaptı. Fakat mafya tarzı olmasıyla da klasik bir kitaptı. İlk cümlemin açıklaması bu. :D

  Elif, kitapta kullanmayı tercih ettiği lakabıyla Effy, arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiği bir gece hoşlandığı çocukla vakit geçirebilmek için dışarıya tenha bir alana çıkar. Bu sırada bir kaç sarhoş genç tarafından rahatsız edilirler. Çocuk Effy'i orada bırakıp kaçınca tecavüze uğrar. Zengin bir ailenin kızı olmasına rağmen suçlular hakkında hiç bir bilgi elde edemezler. Effy ise çok kötü zamanlar geçirir ve özel okuluna devam etmek istemez. Bunun üzerine ailesini ikna eder ve kimliğini saklayarak devlet okuluna başlar.

  Okulun ilk gününden itibaren olaylar peşini bırakmaz. Okulun belalı öğrencisi Demir ile ilk günden sürtüşmeye başlar. Onun kokusu Effy'e çok tanıdık gelir fakat anlamlandıramaz. Zamanla bunun sebebini anlar. Demir ve çetesi onun hayatını karartan insanlardır. Bunun üzerine intikam almak için çeteye girmeye çalışır. Fakat zamanla duygularına engel olamaz ve Demir'e karşı bir şeyler hisseder.

  Öncelikle şunu belirteyim Demir, Effy'e tecavüz etmiyor. Bu konuya bir açıklık getirelim. Bunun dışında kitabın ana temasının tecavüzü savunmak değil de bu insanların yaptıkları hatadan sonra neler yaşadıklarını anlatıyor. Uyuşturucunun zararları, insanların hayatlarını nasıl  mahvettiğini anlatıyor.

  Bunların dışında yazarın ilk kitabı olmasından kaynaklandığını düşündüğüm bazı hatalar vardı. Mesela Effy'nin hastanede yattığı süre boyunca ailesinin nasıl haberi olmaz? Bir de lise çağında bu kadar rahat bir yaşam tarzı olacağını düşünmüyorum biraz uçlarda olmuş. Üniversite hayatını anlatıyor olsa daha gerçekçi olurdu diye düşünüyorum. Karakterlerin tavırları da lise zamanlarındaydı. Burada bir olmamışlık vardı.

  Kitabın sevdiğim kısımlardan biri Demir'in duygularına da yer vermiş olmasıydı. Olaylara bir de onun açısından baktık. Bu kısmı çok güzel olmuş. Üstelik o kısımları da kırmızı  renkte yazılmış. Bunların dışında söyleyeceğim çok şey kalmadı. Yazarın ilerde daha başarılı olacağını düşünüyorum. İkinci kitabı da çok merak ediyorum.

KİTAPTAN ALINTILAR

- İntikam için yola çıkanlar ölmeyi, öldürmeyi, kaybetmeyi ve kaybolmayı göze alabilirler. Peki ya âşık olmayı?   

Hayatın, acılardan sonra mutlulukları da getirebileceğini kulağınıza fısıldayacak bu hikâyeyle sizin de ümitleriniz yeşerecek.

PUANIM: 3.5/5






















7 yorum:

  1. Kitabın kapak tasarımıda güzel duruyor. Konusuda ilginç geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça farklı ama dediğim gibi bi o kadar da klasik bir kitaptı. Bende kapağına bayıldım çok güzel olmuş =)

      Sil
  2. Kitabı okuduğun için Tuğçe abla ve biz İronist'leri mutlu ettin. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim! =)

      Sil
  3. Oha Karanlık Aşk ��
    Tubum ne kadar mutlu olmuşdur

    YanıtlaSil
  4. Kitaba bayildim iki gun icinde bitirdm tekrar kitap okuma aşkı getirdi geri kalan 2 3 ve 4. serilerini sinavlardan sonra okuyucam buyuk bi merakla sanki etrafinda gercekten yasabiyormus gibi hissediliyo bnm gibi cok cabuk sıkılan biri iseniz bnm gibi her kose bucak bulup devaminda ne olucak diye buyuk bi merakla kafayı kitaba gomuceginjzi saniyorum

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.