5 Eylül 2015 Cumartesi

KİTAP YORUMU: SENDEN ÖNCE BEN - JOJO MOYES


Kitap Adı: SENDEN ÖNCE BEN
Yazar: Jojo MOYES
Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Pegasus Yayınları
Çevirmen: Ayşe GÖRÜR
Sayfa: 480

 
     Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...

Yaşamın ince detayları Loudan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.

Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lounun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?

Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün...

"Sakin Son Bölümleri Otobüste Giderken Okumayin. Ağlamamak için kendinizi tutmaya çalışırken bir enkaza dönüşebilirsiniz."
Tracy Williams

"Bu kitabı okuyunca duygudan duyguya koşacağınız bir lunaparka girmiş gibi oluyorsunuz. Okurken dünyayı ve zamanı durdurmak isteyeceksiniz."
Dooster

"Arkadaşların elden ele dolaştıracağı bir roman olacak. Moyes karizmatik, gerçekçi ve çarpıcı karakterler yaratmayı çok iyi biliyor."
The Independent

"Sizi bu kadar içine çekecek başka bir kitap bulmanız çok zor. Yıllardır okuduğum en güzel kitap."
Gill B.

"Bu hikâyeyi kitap bittikten çok uzun bir süre sonra bile hatırlayacak, her daim yanınızda taşımak isteyeceksiniz."
Romantic Book Lover




    Alışılmışın dışında giyinen renkli bir karakteri olan Lou, çalıştığı kafenin kapanmasıyla işsiz kalır. Ailesine maddi açıdan destek olması gerekir. Bakıcı olarak işe başlamak istemese de maddi açıdan bun mecburdur. 

    
     Will başarılı bir adamken geçirdiği kaza sonucu sakat kalır ve hayata küser. Hayattan hiç bir beklentisi olmayan Will kimsenin etrafında olmasını istemez. Lou, Will'in bakıcısı olarak işe başlar. 


   Will'in hayattan zevk alması için elinden geleni yapan Lou, duyduğu bazı gerçeklerle işten ayrılır. Lou'nun işe başlamasından sonra Will'de olumlu yönde değişiklikler gören annesi Lou'nun işe dönmesi için ısrar eder.


   Jojo Moyes'in okuduğum ilk kitabı. Sabah uyandığımda yapacağım ilk iş kitabı bitirmek oldu. Sonunda ağladım. Çok sevdiğim kitaplarım arasında Senden Önce Ben. 


    Konusu, gidişatı oldukça güzel. Günlerce "Ah Will!" diye dolaştım. İçinizi burkacak bir hikayesi var. Ben başrol karakterlerden Wiil'e hayran oldum. Lou da çok sevimli bir karakter ama Will bambaşkaydı. Unutamayacağım sanırım ve her seferinde üzüleceğim. =(


PUANIM: 5/5


5 yorum:

  1. Normalde tarzım gerilim/polisiyedir ve şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında birinci sırada da yeri şaşmaz bir gerilim kitabım vardı ta ki "Senden Önce Ben"'e rastlayana dek..şuan 1.inci sıram kesinlikle bu kitap! Günlerce değil haftalarca aklımdan çıkmadı, çok ağladım.. Beni bu denli etkileyen ilk kitap.. Yıllar oldu okuyalı ben hala düşünür, üzülürüm.. Şiddetli tavsiye ediyorum!!!

    YanıtlaSil
  2. Ahh bu kitap okuduğum zamandan beri sık sık aklıma gelir ve içim ezilir. Will hiç unutamayacağım karakter olarak kalacak. Yakında filmi çıkacakmış.

    YanıtlaSil
  3. çok merak ettiğim ama bir türlü alıpta okuyamadığım bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımdan çıkmayan beni çok etkileyen kitaplardan birisidir Senden Önce Ben. Mutlaka okumalısın. =)

      Sil
  4. Beni çok etkileyen bir kitaptı.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.