1 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: YANILGI - ESRA PAKKAN


Kitap Adı: YANILGI
Yazar: Esra PAKKAN
Tür: Aşk, Dram, Aile
Yayıncı: İkinci Adam Yayınları
Sayfa: 124


   “Bir genç kızın hayallerinin en doruk döneminde karşılaştığı erkek için her şeyi feda ettiği bir dünyada, kendisini büyük hayal kırıklıkları içinde bulması, çokça rastlanan bir trajediyi dile getiriyor. Bir çok okuyucu bur romanda ya kendisini ya da tanıdığı bir çok kişiyi görecektir.”
Metin Bobaroğlu.

   Gerçek hikayeler her zaman ilgimi çekmiştir. Yanılgı kitabının yaşanmış hikaye olması kitaplığımda okunma sırasında öne geçmesine sebeb olmuştur.  İnce bir kitap olmasına karşın içi dolu bir kitap. Bir günde bitebilecek ama size mutlaka bir şeyler katacaktır. Okurken yer yer baya sinirlendiğimi itiraf etmeliyim. Nasıl bir insan bu kadar sabırlı olabilir? 

    Parlak bir öğrenci olan Zehra hedefleri olan bir kızdır. Fakat aşk ansızın gelir ve hayatı alt üst olur. Lise 2. sınıfa geçtiği sırada arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı Burak hayatının aşkı olur. Kısa sürede dolu dizgin aşk yaşayan aşıklar mecburi bir ayrılık yaşarlar. 

    Üniversite sınavlarına hazırlandığı sırada tatil için İsviçre'de yaşayan akrabalarına gitme kararı alırlar. Orada tanıştığı akrabasının oğlu olan Murat, Zehra'dan hoşlanır ve birlikte olabilmek için her şeyi dener. Uzun uğraşlar sonucu Zehra'yı eğitimi için İsviçre'ye gitmeye ikna eder. 

   Olaylar döngüsü İsviçre'de devam eder. Zehra ne olduğunu anlamadan hayatı cehenneme döner. Azmin sonu zaferdir sözünün doğruluğunu kanıtlayan Zehra'nın hayatına hayran kalacaksınız. Okunup ders alınması gereken kitaplardan biri 'YANILGI'.


PUANIM: 4/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.