30 Eylül 2015 Çarşamba

KİTAP YORUMU: YAPRAK SUYA DÜŞÜNCE - FANNIE FLAGG


Kitap Adı: YAPRAK SUYA DÜŞÜNCE
Yazar: Fannie FLAGG
Yayıncı: Martı Yayncı
Çevirmen: Bahar ÇELİK
Sayfa: 496

  O, sadece gerçeği istiyordu… katil ise onu yok etmeyi…
Günün en karanlık saati görkemli şafak vaktinden hemen öncedir…

Her şeyin sonuna geldiğini düşünen ve yaptığı hatalar yüzünden kendini hiç affetmeyen umutsuz bir yürek, Tüm bu olumsuzluğa bir son vermek için hazırlanan kusursuz, bir o kadar da başarısız olan intihar planları, Ve bu planların sonunda varılan daha umutlu bir hayat…

Eski bir güzellik kraliçesi olan Margaret Fortenberry’nin dışarıdan bakıldığında mükemmel gibi görünen, aslında hayal kırıklıklarıyla dolu hayatının parçalarını birleştirmeye hazır mısınız?

Yaprak Suya Düşünce, zarif yaşam biçiminin gittikçe kaybolduğu bir dönemde yapayalnız ve cesur bir kadının kendini bulma, rüyalarını gerçekleştirme ve zorluklarla baş etme öyküsünü sürprizlerle dolu, samimi ve mizahi bir üslupla sergiliyor.

“Hâlâ geçmişi düşleyenler için harika bir başyapıt.”
The New York Times

“Yazarın gözü pek, yaşamın yorduğu ama buna rağmen ayakta kalmayı başarmış karakterlerinin hayat yolculukları boyunca yanlarında kalmamızı sağlayan dokunaklı bir yanı var.”
Independent

“Bu enfes ve hoşgörülü roman büyüleyici ve bir fincan kahve kadar rahatlatıcı.”
Guardian

“Espriler ve merak uyandıran karakterlerle dolu samimi ve ilginç bir roman…”
Publishers Weekly


  Margaret, eski bir güzellik kraliçesidir. Hayatı beklediği gibi gitmez. Kibar, nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, çatal kaşık düzenine kadar eğitim almıştır. Kraliyet zamanı olsaydı tam bir Leydi olurdu.



  Fakat hayat çatal kaşık düzenini bilmekle mükemmelleşmez.

Aksine her şey daha da zorlaşır. Mesleği yoktur. Manken olmak için kısa, oyuncu olmak için yeteneksizdir.


   Yıllar sonra Hazel ile tanışır. Emlakçılık yapan Hazel, Magaret'e iş teklifinde bulunur. Bunun doğrultusunda emlakçı olarak çalışmaya başlar. Hayatından hiç memnun değildir. Evlenmemiştir, çocuğu yoktur. 



   Daha fazla yaşamak istemediğine karar verir ve kusursuz intihar planı yapmaya başlar. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünür. Fakat bazı durumlardan dolayı intihar planlarını ertelemek zorunda kalır. 



    Bu kitabı yanıma kitap almayı unuttuğum için otobüs yolculuğunda kitap okuyabilmek için almıştım. Başlarda hoşuma gitti çünkü Türküye'den, semazenlerden bahsetmişti. Bu durum hoşuma gitmişti. Bilirsiniz yabancıların film, dizi ya da kitaplarında Türk'e dair ufacık bir bir kesit görsek kanımız kaynar. :D



   Kitabı başta sevsem de sonrasında baya sıkıldım. İkinci kitap yapayım dedim diğer kitabımda sarmayınca buna geri döndüm :D Kitap çok durağan yaklaşık 200 sayfa boyunca çırpındım diyebilirim. Sonuna doğru biraz daha hareketlendi ama benim okumak isteyeceğim türden bir kitap değilmiş. Çok beğendiğimi söyleyemem.




PUANIM: 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.