1 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: NEŞTER MÜZİĞİ - DAVID CARNOY


Kitabın Adı: NEŞTER MÜZİĞİ
Yazar: David CARNOY
Tür: Gerilim, Polisiye
Yayıncı: Can Yayınları
Çevirmen: Samim SAKACI
Sayfa: 384

    Kristen Kroiter. Lise öğrencisi. Altı ay kadar önce, bir trafik kazasında ağır yaralanmış ve acil serviste hayata geri dönmüştü. Ancak kimsenin beklemediği bir anda, intihar etti. 

   Dr. Ted Cogan. Kırk üç yaşında, acil serviste çalışan uzman hekim. Başarılı, bekâr; itiraf ettiği gibi, bir “kadın avcısı”... Kristen Kroiter’e ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtarmıştı; şimdi onu intihara sürüklemekle suçlanıyor. Tüm suçlamaları reddediyor. 


   Dedektif Madden. Soruşturmayı yürüten, NY Polis Departmanı’ndaki en tecrübeli polislerinden. Görgü tanıklarının yanı sıra, elinde Dr. Cogan aleyhine çok kuvvetli bir delil var: Kristen Kroiter’in ardında bıraktığı günlüğü... Son sayfasında, Doktor’un onunla zorla cinsel ilişki kurduğu yazıyor. 


Kristen Kroiter on altı yaşında ve bakireydi... 


    Neşter Müziği... Doktor ve hastası, suçlayan ve suçlanan, av ve avcı gibi ikililerin birbirleriyle amansız bir mücadele verdikleri, soğuk hastane koridorlarından çığırından çıkmış gençlik partilerine uzanan, nefes kesici temposu ve şok edici sonuyla akıllara durgunluk veren bir gerilim romanı...


“Gerilim dolu bir kedi-fare oyunu; hem de en esaslısından. Sinematografik, inandırıcı... Son sayfasına kadar başımı kaldıramadım.” 
R.J. Ellory
“Carnoy’un romanı sürükleyici, gerilim dolu, bütünüyle inandırıcı ve inanılmayacak kadar iyi.”


    Kristen Kroiter, geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılır. Tedavisinin ardından kısa süre geçmişken intihar eder. İntiharın öncesinde genç kızın günlüğünü okuyan annesi trafik kazası sonrasında kızının doktoru Ted Cogan'la ilişkiye girdiğini öğrenir. Bunun üzerine Kristen intihar eder. Kızın ailesi Ted'i kızlarını intihara sürüklemekle suçluyor.

   Dr. Ted Cogan, hayatını kurtardığı Kristen'in ölümüyle sorumlu olmakla suçlanıyor. Suçlamaları kabul etmese de tüm deliller Ted'i suçlu gösteriyor.

  Kitabı D&R da 4.90 gibi bir indirimde görünce merak edip almıştm. Kapağı, ismi ve Can Yayınlarına ait olması bu kitabı almama en büyük etken. 

   Kitap güzel fakat kapağında yazdığı gibi gerilim kitabı değil. Polisiye tarzı için çok uygun bir kitap. Gerilerek okuduğum bir yeri yoktu maalesef  =). Kitabın sonunda çok şaşırmıştım. Sonunu tahmin ettim mi edemedim mi hala emin değilim =). 


PUANIM: 3/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.