2 Eylül 2015 Çarşamba

KİTAP YORUMU: GÜNDÜZSEFASI - SARAH JIO


Kitap Adı: GÜNDÜZSEFASI
Yazar: Sarah JIO
Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Arkadya Yayınları
Çevirmen: Duygu PARSADAN
Sayfa: 360

  Acı ne kadar derinde olsa da zamanla tüm çiçekler güneşe döner yüzünü…

  Kalbin anahtarıdır gündüzsefası. Ruhlarında en derin izleri taşıyanları bile çiçekleriyle sarmalar, filizleriyle umut taşır. İşte böyle gündüzsefasının süslediği bir yüzen evde yaşayan Penny Wentworth, 1950'li yıllarda ünlü bir ressamla evlidir. Her şeye sahip olan Penny'nin tek eksiği ise küçük evlerini taçlandıracak bir bebektir. Ancak gün geçtikçe tek eksiğinin bu olmadığını anlayacaktır çünkü sevgiyi yürekten hissetmek gerekiyordur. Onun hissettiği tek şey ise içini kemiren acıdır…

  Ada Santorini New York'ta yaşadığı trajediden sonra ağır depresyondadır. Kendini toparlamak için Seattle'a Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada kiraladığı bir yüzen evde eski bir sandık bulur. Sandıkta Penny Wentworth adında bir kadına ait eski eşyalar vardır. Gariptir ki Tekneler Caddesi'ndeki hiç kimse bu kadınla ilgili konuşmak istememektedir. Merakına yenik düşen Ada, Penny'nin gizemli geçmişine adım atarken kendi geleceğini de örmeye başlayacaktır.

  Okuyucuları kalemiyle büyüleyen Sarah Jio'dan bir başyapıt daha. Gündüzsefası'nı okurken, ne kadar imkânsız görünse de her şeyin bir umuda açılacağını göreceksiniz.

  "Kitabı okuyup rafa kaldırdığınızda bile etkisinden kurtulamayacaksınız."
-Romantic Times-


  Penny Went kendinden yaşça büyük ünlü bir ressamla evlidir. Eşi ile evliliklerinden beklentileri farklıdır. Penny çocuk sahibi olmak ister fakat eşi kesinlikle çocuk istemez. Sık sık çalışmak için evden uzaklaşan eşi yüzünden yalnız kalan Penny, gönlünü başka bir erkeğe kaptırır. 

  Evliliği ve yasak aşkı arasında git gel yaşayan Penny, hayatının kararını vermek zorundadır. Bu zor kararın pençesindeyken talihsiz bir olay yaşar.


  Ada, yaşadığı ağır travma sonrasında işine ara verir ve Seattle'deki Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada tanıştığı komşulara alışmaya çalışırken, evinde eski bir sandık bulur. Eşyalarını bulduğu kadının kim olduğunu bulmak ister ama kimse bu konuda konuşmak istemez.


  Zamanla komşusu olan Alex ile yakın bağ kuran Ada, bulduğu sandıktan Alex'e bahseder. Beraber bu işin peşine düşerler. 


   Sarah Jio'nun ilk 3 kitabından sonra Son Kamelya ve Gündüzsefası kitaplarını pek sevemedim. Son Kamelya mı? Gündüzsefası mı? Diye sorarsanız. Gündüzsefası. Bu kitabı bir tık daha önde bana göre.


   Klasik Sarah tarzının dışında ekleyebileceğim pek bir şey yok. Okunabilecek tarzda kitap. Sıkılacağınızı düşünmüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.