10 Eylül 2015 Perşembe

FİLM YORUMU: BÜYÜK BALIK

Özgün Ad: Big Fish
Yönetmen: Tim Burton
Yapım: ABD/ 2003/ 125 dk
Tür: Drama/ Fantastik/ Komedi
IMDB Puanı: 8/10


Tim Burton'ın yönettiği John August'un yazdığı 2003 yapımı fantastik drama filmidir.
Daniel Wallace'ın Büyük Balık: Efsanevi Ölçülerde Bir Roman adlı romanından uyarlanan filmin başrollerinde Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Alison Lohman, Steve Buscemi, Helena Bonham Carter ve Danny DeVito yer alır.

Film dört dalda Altın Küre'ye ve Danny Elfman'ın özgün bestesiyle de dört dalda Oscar'a aday oldu.


Yaşasın Tim Burton! Fantastik diyarların en iyi temsilcilerindendir gözümde. Her filminden ayrı bir tat alarak izlerim. Zaten bir Burton sever olarak ilk film yorumumuzu bu filmle yapmasak olmazdı.^^ 


   Büyük Balık izlediğim ilk Burton filmi olduğundan yeri diğer filmlerine göre pek bir ayrıdır. Bir şeyler izlemek istediğimde veya seçim yapma konusunda kararsız kaldığımda açıp izlerim ve her seferinde ilaç gibi gelir.
   Filme gelirsek... Tüm hayatı boyunca hikayeler anlatmış ve hikaye tadında yaşamış karakterimiz Ed Bloom oğlu Will'in düğün töreninde de Will'in doğduğu günle ilgili bir hikaye anlatınca oğlu bundan memnun olmaz ve uzun bir zaman babasıyla arasına mesafe koyar.
Ta ki babasının sağlık problemleri başlayıp durumu ağırlaşıncaya kadar. Babasını daha yakından tanımaya karar veren Will babasıyla ilgili hikayeler öğrenmeye başlar. 




''Çok bir şeyin olmayabilir ama neyin varsa, çok var.''


Bu noktadan sonra geri dönüşlerle Ed Bloom'un gençliği ve yaşlılığını izliyoruz. Bay Bloom'un gençliği Ewan McGregor tarafından canlandırılıyor ama ne canlandırma! Film boyunca kendi kendime aralıklarla ''Harikasın adam!'' dedim.^^



''Hayallerinin aşkıyla karşılaştığında zamanın durduğunu söylerler. Bu doğru; ama söylemedikleri bir şey var. Zaman tekrar akmaya başladığında aradaki farkı kapatmak için çok daha hızlı ilerler.''

 İçinizi ısıtacak, gözlerinizi dolduracak onlarca sahne var. Baba konusunda yaralı insanlar için zor bir film olabilir aynı zamanda. Son sahnede göz yaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Filmden sonra müziklerine de göz atmakta yarar var diye düşünüyorum. Zira Danny Elfman güzel bir iş çıkarmış.
Uzun lafın kısası şiddetle tavsiye edilir. İzleyin efendim!

3 yorum:

  1. Bir Tim Burton seveni daha bulmak ne güzel :) Bu filme yorum yaptığınız için tebrik ediyorum sizi. Bence de herkes izlemeli :)

    YanıtlaSil
  2. ölmeden izleyin dediğiniz filmleri belirtir misiniz :)Sinema aşığıyım da biraz :)

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.