1 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: AKLINDAN BİR SAYI TUT - JOHN VERDON


Kitap Adı: AKLINDAN BİR SAYI TUT
Yazar: John VERDON
Tür: Polisye, Gerilim
Yayıncı: Koridor Yayınları
Çevirmen: Cemile ÖZYAKAN
Sayfa: 480

  Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: “Aklından herhangi bir sayı tut – 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı.” Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: “Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin… küçük zarfı aç.”

“Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658.”

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap – Aklından Bir Sayı Tut kolay kolay unutmayacağınız bir roman.


  Mark MELLERY posta kutusuna bırakılan mektupla hayatının değişeceğini bilmiyordu. Gelen mektupta "aklından bir sayı tut" yazıyordu. Mark 658  sayısını tuttu. Mektubun içinden çıkan ufak zarfta tutmuş olduğu sayı yazıyor. Bu zarflarla soluğu üniversiten dedektif arkadaşı Dave GURNEY'in yanında alıyor.

  Dave dedeklifliği bırakmıştır. Arkadaşının ısrarı üzerine konuyla ilgilenir. Olayları çözmeye çalışırken kurbanlar artar. Çok farklı kurbanların oluşu olayları iyice karmaşık hale getirir. Dave tecrübeleri sayesinde ufak ipuçlarını kaçırmaz. Kördüğüm yavaş yavaş çözülürken kitap ne ara bitti anlamayacaksınız.

   Kitap bittiğinde yazarın mantığına hayran kalmamak elde değil. Öyle güzel bir düğüm oluşturmuş ki kitabın başında olaylar çözüldükçe "vay be" diyeceksiniz. Kitabı ilk elime aldığımda nasıl aklından tuttuğu sayıyı bilir diye baya kafa patlatmıştım. Sonunda öğrendiğimde "bu muydu?" diye yazarın zekasına bir daha hayran kaldım.

   Okuduğum en güzel polisiye romanlarından birisi "AKLINDAN BİR SAYI TUT". Dili akıcı, sade ve sıkmıyor. Kitabı uzun zaman önce okumuştum ama hala aklımda kalmış. Yeni okumuşum gibi hala taze bilgileri. Bu kitabından sonra diğer kitaplarını da aldım. Okunmamış kitaplarınızın arasındaysa öncelik verin. Hala almadıysanız şiddetle tavsiye edilir. 



PUANIM: 5/5


3 yorum:

  1. bu kitabı okumak çok keyifliydi,önce sayıyı nasıl tutturdğunu merak ederek gizem başladı.kitabı elimden bırakamadan acaba ne olacak nasıl sonuclanacak diye merak ederek ve deyim yerinde ise nefes nefese bir solukta okudum ve gerçekçen yazarın kurgusuna hayran kaldım.okumayanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap müthişti

    YanıtlaSil
  2. Harika bir kitap tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Müthiş bir kitap herkese şiddetle tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.