8 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: AŞK BAŞKA EVDE - SİNAN AKYÜZ


Kitap Adı: AŞK  BAŞKA EVDE
Yazar: Sinan AKYÜZ
Tür: Aşk
Yayıncı: Alfa Yayınları
Sayfa: 366


    Aşk ecel gibidir, geldi mi kaçamazsın… “… Herkes annesinin, babasının biricik kızıdır. Hiç kimse bir gün metres olabileceğini aklına dahi getirmez. Kader mi bu hale getirir, aptallık mı, yoksa aşk mı bilinmez ama metres olmak büyük bir yüktür, taşınması güç bir etikettir. Mutluluktan çok acıdır. Bir kadın bunu ancak metres olduğunda anlar…” Genç ve güzel Eylül bir gün aşkı bulduğunda bunun hayatının en büyük sınavı olacağını hiç düşünmemişti. Saruhan, aşkın peşinden giderken yeniden hayallerini bulduğunu ve yeniden kendi olduğunu fark ettiğinde bir seçim yapmak zorunda olacağını hiç tahmin edememişti. Bir fotoğrafla tüm mutluluğu elinden alınan Asuman ise aşkı nerede bıraktığını hiç bilememişti: “Herkesin başına gelebileceğini ama benim başıma böyle bir şeyin gelmeyeceğini düşünmüştüm. Meğerse ne kadar aptal bir düşünceymiş bu.” “Metres yuva yıkan mıdır, yoksa yuvayı ayakta tutan mı?” sorusuna cevap arayan Sinan Akyüz, yine gerçek bir hikâyeden yola çıkarak bizi; aşkı, evliliği ve ilişkileri sorgulamaya çağırıyor. İncir Kuşları, Piruze-Şam’da Bir Türk Gelin gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden aşk ve aşkı arayanlar üzerine sarsıcı bir roman: Aşk Başka Evde... 


     Kitap bir karakter üzerinde yoğunlaşsa da bir çok konuya değinmiş. Eylül çalıştığı firmada iş gezisine çıkar. İş gezisinde çalıştığı firmanın patronuyla konuşmaya başlarlar. Konuşmalar ilerler ve sevgili olurlar. Bir süre sonra sevgilisinin evli olduğunu öğrenir.

Bunun üzerine çıkmaza giren Eylül, aşkının esiri olur.


     Kitapta daha ne anlatabilirim bilmiyorum. Konu ana hatlarıyla bu. Arkadaş kaybının acısını da anlatışmış kitap. Bunun dışında radyo programını da ayrı bölümlerle anlatmış. 



    Farklı bir bakış açısıyla ele almış kitap metres konumundaki bayanları. Sadece onları suçlayarak kendimizi kandırdığımızın kanıtı niteliğinde bu kitap. Metresler asla haklı konuma getirilemez bu bir gerçek. Fakat erkekleri aldatma eğilimine sürükleyen hataları göstermiş. Olumlu bakış açısıyla bakıldığında ders çıkarılabilir.


   Aldatmak haklı gösterilemez tabi ki. Bir erkek rahatsız olduğu konuda eşiyle konuşmalı ama bu durum çok nadir yaşanır bilirsiniz. Evlendikten sonra kendini salan yada çocuk sahibi olduktan sonra eşini ihmal eden kadınların gözünü açabilecek türden. 


    Toplum tabularını eleştiren kitapta nokta atışı yapılmış. Çok haklı dediğim bir çok bölüm var. Katılmadığım kısımları da yok değil ama genel olarak okunmalı bu kitap. Özellikle evlenecek ve evli olanlar bayanlar okumalı. Beylere de şiddetle tavsiye ederim. Unutmayın tek çözüm aldatmak değil!


PUANIM: 4/5

4 yorum:

  1. Bende okudum bu kitabi ama bilmiyorum ben pek begenemedim acikcasi tartisilmasi gereken bir kitap bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tartışılacak çok fazla kısmı vardı. Metres dediğimiz konumdaki insanları haklı çıkarmış. Çok farklıydı ne düşüneceğime çok emin olamadım.

      Sil
  2. çok ilgi çekici anlatmışsınız en kısa zamanda okumaya çalışacağım :)

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.