6 Eylül 2015 Pazar

KİTAP YORUMU: BENİ BULUN - MICHELLE KNIGHT


Kitap Adı: BENİ BULUN
Yazar: Michelle KNIGHT
Tür: Dram
Yayıncı: Martı Yayınları
Çevirmen: Nur EREN
Sayfa: 288


   2002 yılında kaybolduğumda pek çok kişi bunu fark etmemişti bile. Yirmi bir yaşındaydım; adres sormak için bir markete uğrayan genç bir anne… 

On bir sene boyunca kilit altında tutuldum, türlü işkencelere maruz kaldım. Bu, hayatımın halihazırda bildiğiniz kısmı olabilir fakat daha bilmediğiniz çok şey var.

Michelle Knight

Michelle Knight 2002 yılında, Ariel Castro isimli bir okul servisi şoförü tarafından kaçırıldı ve on yıldan uzun bir süre taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. 2003 yılında Amanda Berry, 2004 yılında da Gina DeJesus tutsak olarak Michelle’e katıldı. 6 Mayıs 2013’te bir fırsatını bulup tutsaklıktan kurtulmalarının ardından, bu olay dünyada büyük yankı uyandırdı. Şimdi ise binlerce kişinin merak ettiği konu şu: O evin içinde neler oldu ve üç kadın akıl almaz işkencelere dayanacak gücü nasıl buldu?

Michelle Knight, gözler önüne serdiği bu sarsıcı hikâyesiyle suskunlar için bir ses, her yıl kaybolan binlerce çocuk ve genç için güçlü bir sembol oluyor.

“Televizyon programı yaptığım on iki yıl boyunca hiçbir şey beni Michelle Knight ve onun yaşama tutunma hikâyesi kadar etkilemedi.”

Dr. Phil McGraw



    Michelle, sorunlu bir ailenin çocuğudur.  Çok küçük yaşta büyük bir yük taşımak zorunda kalır. Evde kalabalık akrabalarıyla yaşamak yetince zor değilmiş gibi bir de sürekli tecavüz eden akrabası vardır. Buna daha fazla katlanmamak için evden kaçar.


   Bir süre sonra babası onu bulur ve eve götürür. Tecavüzler tekrar başlamıştır.
Bu sırada okula geri döner. Okulda onunla ilgilenen bir çocuk vardır ve Michelle birinin onu sevebilme ihtimaline bile aşık olur. Okulda görüştüğü çocuktan hamile kalır. Bunu ona söyleyemeden çocuğun onu sadece kullandığını anlar. Bu sır onunla beraber kalır.


   Hamileliği sırasında anne ve babası ayrılır. Oğlu Joseph'in doğumundan bir süre sonra annesi yeni erkek arkadaşıyla evde yaşamaya başlar. Çok sarhoş olduğu bir gün adam Joseph'in ayağını kırar. Hastanede Sosyal Güvenlik görevlileri Joseph'i Michelle'in elinden alırlar. 


   Çocuğunu geri alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmesi gerekir ama parası yoktur ve yürüyerek geç kalacaktır. Arkadaşının babasıyla markette karşılaşırlar ve onu götürebileceğini söyler. Başına geleceklerden habersiz mecbur bu teklifi kabul eden Michell bir daha dışarı çıkamayacağından habersizdir.

    
    Oğlunu alma umuduyla çıktığı yolda 11 yıl esaret altında kalan Michelle'e hayran kalmamak elde değil. Yaşanmış hikayelerin ilgimi çektiğini daha önce de bahsetmiştim. Beni derinden sarsan kitaplardandır Beni Bulun!

   
    Okurken sarsılacağınız tarzda bir kitap. Michelle ne güçlü kadınmış! Hayran kalmamak imkansız. Akıcı bir dili var. Bu kitabı gördüğümde okumalıyım demiştim. İyi ki almışım. Kesinlikle pişman olmadım. Kitaptaki resimler ürpertici. gerçek hikaye sevenlere şiddetle tavsiyemdir. 


PUANIM: 5/5

2 yorum:

  1. okurken kahrolup sinir krizi geçirtiyor insana bu kadarda olmazki diyorsunuz ama gerçek hayat hikayesi olması cok acı insan düşünüyor benim basıma gelse ne yapardım acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Bu kitaba inanmakta güçlük çektim. Ciddi derecede şaşırtıcıydı. =)

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.