8 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: BİR DİLEK KADAR YAKIN - BARBARA FREETHY


Kitap Adı: BİR DİLEK KADAR YAKIN
Yazar: Barbara FREETHY
Tür: Romantik
Yayıncı: Novella Yayınları
Çevirmen: Laden İLDENİZ
Sayfa: 304


    Bir Dilek Kadar Yakın Barbara Freethy

İlk aşk zaman zaman da olsa hep hatırlanandır...

Ailevi problemlerinden kaçmak için hayal gücüne ve yaratıcılığına sığınan Alexa, tatil için her yaz halasının yaşadığı Sand Harbor kasabasına gider. Kasabada yaşayan ve en yakın arkadaşı olan Braden’la yaz tatilinde bütün zamanlarını birlikte geçirir, hatta ilk aşkı birbirlerinde tadarlar.

Ancak hayat onlar için pek de tozpembe gitmez; bu iki âşığın arasına zaman ve uzun yollar girer. Alexa, on beş yıl sonra halasının sert bir saldırıya uğraması sonucu kasabaya döndüğünde artık bambaşka bir kadındır. Braden’ı da içine kapanık, mutsuz bir adam olarak bulur. İki eski dost ve âşığın hayata yeniden tutunmaları için, küçükken sahilde buldukları cam şişeye fısıldadıkları dileklerin yardımına ihtiyaçları var gibidir.

“Barbara Freethy’yi diğer yazarlardan ayıran büyüleyici üslubu, her sayfanın ardından daha fazlasını okuma isteği uyandırıyor.”
Barnes&Noble

“İlk aşkın unutulmaz büyüleyiciliğine dokunan bu kitap, okurun keşkelerine ayna tutuyor.”
Book&Kisses

“Bir Dilek Kadar Yakın, elinizden bırakmadan okuyacağınız şahane bir tatil kitabı.”
Booktrib

“Ana karakterlerin hikâyesi oldukça dokunaklı, içinde barındırdığı gizem ise okurun dikkatini baştan sona canlı tutuyor.”
Amazon



    Alexa ve Brendan çocukluktan arkadaştırlar. Birbirlerine küçük yaşta aşık olurlar. Fakat hayat onları birbirinden ayırır. Alexa, anne ve babası ile Sand Harbor'a halasının yanına her yaz tatil için gider. Anne ve babasının ayrılması üzerine bir
daha Sand Harbor'a gelemez. 


   Brendan, asker çocuğudur. Her yaz Alexa'nın gelmesiyle derin mutluluk duyar. Alexa'nın ailesinin ayrılması üzerine bir daha görüşemezler. Yıllar onları ayırsada ikisi de birbirlerini unutamaz.

    Yıllar sonra Alexa halasının antika dükkanında saldırıya uğradığını duyar. Bunun üzerine Sand Harbor'a gider. Halasına bunu yapanları öğrenmek ister. Saldırı sonrası dükkanı toparlar. Bu sırada Brendan ile karşılaşır. 


   Geçmişte yaşadıklarını asla unutamayan ikili çok değişmiştir. Aşklarında değişen bir şey yoktur fakat Alexa farklı şehirde yaşamaktadır. Brendan, Alexa'nın tekrar gitme ihtimaline karşı tedbirli durur. Bu güçlü çekime karşı nasıl bir tutum izleyeceklerini öğrenmek isterseniz kitabı mutlaka okuyun! =)

  
    Kiler furyasından aldığım bir diğer kitaptır Bir Dilekle Başladı Her Şey. Yazar 3 kitaplık bir serisi var fakat tamamen birbirinden farklı konular işlenmiş. Çok kısa sürede bitirdim kitaplarını. Çok  sade bir dille yazılmış kitaplar. Sarah Jio, Debbie Macomber tarzında kitaplar okumayı seviyorsanız bu seri tam size göre.


PUANIM:4/5

1 yorum:

  1. Debbie Macomber kitapları okumayı çok severim tarzı yakın demişssiniz demek ki bunuda eklemeliyim listeme

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.