2 Eylül 2015 Çarşamba

KİTAP YORUMU: GÖRÜCÜ USULÜ AŞK - NEJLA ARSLAN KURT


Kitap Adı: GÖRÜCÜ USULÜ AŞK
Yazar: Nejla ARSLAN KURT
Tür: Roman, Dram
Yayıncı: Uğur Tuna Yayınları
Sayfa: 288

  Oysa aşktır yakışan kalbe Ve kalptir taşıyan aşkı… Ezelden yazılmış bir hayat bu. Her hayat gibi evveli... Oysa ahiri bana özgü. Her satırı bana vakfedilmiş. Al bu hayat senin denilmiş, yaşa yaşayabilirsen, ben yürümüşüm bana sunulan hayatın satırlarına... Çocukluğumda takılmış gözlerim siyah beyaz filmlerdeki aşklara... Aşk rüyaları kurmuşum da bahtıma görücü usulü bir tanışıklık düşmüş. Nasibim demişim ve akmış içime, karışmış nehirlerime sevda... Kalbime satırlar yağıyor... Satırlar yüreğimi yıkamaya başlayınca, hayatımı taşıyan varlığım ne yapar? Sormuştum da bilememiştim... Ta ki içimi yıkayan satırlar kalbimdeki hayata dokunana kadar... Ezelden yazılmış bir hayat bu. Herkese aşikâr, oysa yaşayanı ben... Bir sevda bir hayata nasıl bir bedel yazar? Aşkın kabahati yok... Aşk dokunur kalbe, nedensiz değildir. Sevgili bilmese de... Bir fincan kahvede hatır izin kaldı sevgili...

  Kitabın ana karakteri Nazlı, küçük yaşta annesini kaybetmiştir ve üvey anne elinde büyümüştür. Üvey annesi onun varlığından rahatsızdır. Yaşadığı köyde çeyizi olmayan kızlar zor evlenir. Buna rağmen taliplisi çıkar. Sevmeye ve sevilmeye muhtaç olan ve seçme şansı olmayan Nazlı sözlenir.

  Mutlu bir yuvanın hayali ile yaşayan Nazlı, evlendiğinde hayallerinin ondan çok uzak olduğunu görür. Eşini mutlu etmek için çok çabalar ama başarılı olamaz. Kimsesi olmadığı için Allah'a sığınır. 

  Bu kitabı ve ikincisini arkadaşım hediye etmişti bana. Merak edip elime aldım ve bir baktım kitap bitmiş. Çok sade bir dille yazılmış. Beni ağlatmıştı. Genç bir kızın mücadelesini ve aynı zamanda çaresizliğini anlatıyor. Kitapta yazılan hikayenin gerçekte yaşandığını bilmek daha da acı verici.
  
   Bir günde bitirebileceğiniz ve etkisinde kalacağınızı düşündüğüm bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.


PUANIM: 4/5


1 yorum:

  1. Kitap ilk çıktığı zaman bir arkadaşım, arkadaşindan ödünç almıştı. O okumadan "dur bir bakayım nasıl bi şey" diye elinden alıp 2-3 saat arasında bitirdiğim, devamını da yine arkadaşim vesilesiyle onun arkadaşından ödünç aldigim bir seri.
    İlk kitabın başından ikinci kitap tahmin ediliyor. Yani herhangi bir heyecan yok. Ama yine de Okunmaya değer.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.