6 Eylül 2015 Pazar

KİTAP YORUMU: KİMLİKSİZ - SELVİ ATICI


Kitap Adı: KİMLİKSİZ
Yazar: Selvi ATICI
Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Müptela Yayınları
Sayfa: 520


    “Seni sevmekten nasıl vazgeçebilirim ki? Ben geçsem bile kalbim vazgeçmez...”

Deryal Yiğit, nam-ı diğer Kimliksiz... Kirli geçmişiyle, acımasızlığıyla, kadınlara değer vermeyişiyle bilinen karanlık bir adam... Garip takıntıları ve sadece kendine sakladığı sırlarıyla kendi çöplüğünden yarattığı krallığında hükümdarlığını süren Deryal'in hayatına Burcu bomba gibi düşmüştü.

Burcu, Deryal'in yeni takıntısı mı, yoksa hayatının yörüngesini tamamen değiştirebilecek olan tek kadın mıydı? Sırları ve çözemediği sorunlarıyla Deryal'in hayatına girmek zorunda kalan Burcu, omuzlarına binen tonlarca yükün arasında aşkı kaldırabilecek miydi?



    Bu yıl içerisinde okuduğum en iyi kitaplardan birisi kesinlikle "KİMLİKSİZ!" Selvi ablamın kalemine sağlık. 




Okurken olayların içine girmemek imkansız. O an ki karakterin hisleri öyle güzel anlatılmış hayran kaldım. Ben bir kitabı ikinci defa okumam ama sanırım "KİMLİKSİZ" benim için ilk olacak ve ikinci defa okuyacağım.
Çünkü Deryal, Burcu,Adem ve Şirin'i şimdiden özledim.


Kitabın konusuna gelirsek. (spoiler vermekten çok korkuyorum kitabı bir solukta anlatabilirim) =)



Annesiz ve babasız olan Deryal'in çocukluğu sokaklarda geçer. Bir gün sokakta hiç olmadık bir anda tanıştığı Adem onun en iyi arkadaşı olur. Zaman içerisinde gece kulübü sahibi olan Deryal'in düşmanı da çoktur tabi. Evet adam yaralayabilir hatta öldürebilir ama yasa dışı işlere karışmaz.


İstanbul'un en gözde mekanına sahip olan Deryal bir gün ona gelecek iş teklifinden sonra hayatının bu denli değişeceğinden habersizdir. Burcu Deryal'in hayatına hızlı bir giriş yapar. İyi niyetle yaklaşmadığı Deryal'le işler istediği gibi gitmez. 


   Başrol Deryal ile Burcu olsa da Adem ve Şirin'i de sevemeyen olamaz. Ah o didişmeler! =) Deryal'in sert görüntüsüne karşın Şirin'in cesaretine bayılacaksınız. Tabi Adem ile Şirin'in didişmeleri kitabı çok güzel renklendirmiş.


Betimlemeler, anlatım, konular çok kaliteliydi. Kitapta öyle bir sahne var ki ağlamamak elde değil.Uzun lafın kısası mükemmel bir kurgusu ve anlatımı olan Selvi ATICI'nın KİMLİKSİZ kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.



PUANIM: 5/5

4 yorum:

  1. okuma listemde olan bir kitap ilerleyen haftalarda ben de okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. En yakın zamanda alıp okuyacaklarım arasına girdi umarım güzel bir kitaptır

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.