17 Eylül 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: KURTLARA SÖYLE EVE DÖNDÜM - CAROL RIFKA BRUNT


Kitap Adı: KURTLARA SÖYLE EVE DÖNDÜM
Yazar: Carol Rıfka BRUNT
Tür:
Yayıncı: Martı Yayınları
Çevirmen: Bahar ÇELİK
Sayfa: 512


  The Wall Street Journal, O: The Oprah’s Magazine, Kirkus Reviews, Booklist, BookPage, GoodReads ve School of Library Journal tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterilen roman.

aşk insanı büyütür;
önce hissettirdiği tarifsiz mutluluk
sonra kaybetmenin verdiği derin acıyla…


Günün birinde kimselere bahsedemeyeceğiniz türde bir sevgiye kapılırsanız?

En derine gömmeniz gereken ve ne kadar uğraşsanız da bir türlü peşinizi bırakmayan

Yok olup gideceğine zamanla daha da büyüyerek varlığınızı kaplayan ve sonunda ta kendiniz olup size dönüşen bir sevgiye?

Her bitişin yeni başlangıçlara açılan bir kapı olduğunu hatırlatan Kurtlara Söyle Eve Döndüm, önyargıların yalnızca gerçek sevgiye boyun eğdiğinin de güzel bir kanıtı...

Yorumlar:

“Hayal kırıklığı ve umudun harikulade bir dille harmanlandığı, unutulmaz karakterleriyle uzun süre akıllarda kalacak güçlü bir roman.”
Booklist

“Kurtlara Söyle Eve Döndüm sıra dışı bir aşkın hikâyesi; birden fazla aşkın hikâyesi aslında. Herkesin kolaylıkla kendinden bir şeyler bulabileceği, cesaretlendirici ve bir o kadar da yürekleri burkan bir roman.”
Rebecca Makkai

“Olağanüstü, genç bir kahramanın kalpleri sızlatan samimi sesinden anlatılan, aşk, kayıplar ve insan kalbinin acı sırları üzerine harikulade ve ilham verici bir roman… Umudun ne denli büyük bir fark yaratabileceğini anlatan bu kitaba âşık olmamak ne mümkün?”
Caroline Leavitt


   

   June ve Greta iki kız kardeş. June 13, Greta 15 yaşındadır. Hikaye June tarafından anlatılıyor. Greta ve June aralarındaki güzel ilişki dayıları Finn'in hayatlarına girmesiyle değişir. Greta sosyal bir kızken, June içine kapanık bir kızdır. Dayısını tanıdıktan sonra tüm vaktini onunla geçirmek isteyince kardeşler arasında soğukluk oluşur. 



    Finn AIDS hastasıdır ve zamanı azdır.
June bu gerçeği kabul etmese de vaktinin kısıtlı olduğunu bilir. Dayısını kaybettikten sonra boşluğa düşen June herkesin suçlu olarak gösterdiği gay olan dayısının erkek arkadaşı Toby ile tanışır. 

  Kitap Toby ile June'un tanışmasından sonra daha güzel bir hal alıyor bence. Kitap hakkında çok güzel yorumlar var fakat ben o kadar beğenmediğimi itiraf etmeliyim. Kitaptan beklentim farklıydı belki de bu yüzden yeterince sevemedim. Kitabın konusuna bakmadan tavsiyeler üzerine almıştım. Hayalimin çok dışında çıktı. 



    Kitap kötü müydü? Hayır. Esasından güzel bir kurgusu vardı ama biraz fazla durağandı. Kitabı her yaştan insanlar okumamalı. Gay ilişkisini çok fazla anlatmış olumsuz etkileyebilir. Bunun dışında Toby ve June arasında oluşan arkadaşlık çok hoşuma gitti. June'un çekingen tavırları, dayısını kıskanması bunlar çok sevimliydi. 



   Martı Yayınlarının güzel bir kitabı Kurtlara Söyle Eve Döndüm. Sanırım kitabın adına bakıp heyecan ve adrenalin dolu bir kitap beklemiştim bu yüzden hayal kırıklığı yaşadım. Siz artık kitabın içeriğini biliyorsunuz. Bu yüzden hayal kırıklığı yaşamayacaksınız ve kitabı seveceksiniz. =)



PUANIM:3/5



2 yorum:

  1. Çok merak ettiğim ve bir türlü alamadığım bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende indirimden almıştım ama çok bana hitap eden tarzı yoktu çok durağan geldi. Ama güzeldi. =)

      Sil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.