17 Eylül 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: MEVSİM - ZEYNEP IŞIKLAR



Kitap Adı: Mevsim
Yazar: Zeynep IŞIKLAR
Tür: Romantik
Yayıncı: Müptela Yayınları
Sayfa: 480

  Dört Mevsimi yaşatan iki aşk hikâyesi… Bahar kadar umutlu, yaz kadar tutkulu, 
güz gibi durağan, kış gibi fırtınalı. Bir yanda aşklarını itiraf edemeyen Esra ve Kaan’ın, 
diğer tarafta geçmişin izleriyle savaşmış Mevsim ve Tolga’nın doludizgin aşkları... Duygusallığı ve tutkusuyla… Bazen vazgeçmişliği, 
bazen umudu ile Aşk’ı şaha kaldıran sayfalar arasında kaybolmak için… Her Mevsim Aşk’ı hissetmek için...  “Sadece onunla olmak, yanından bir an olsun ayrılmamak, suratı düştüğünde onu gülümsetebilmek, ağladığında 
ona sarılmak... Her zaman güçlü olmak zorunda kaldığı yorucu hayatında bir mola olmak... Bunların hepsi ve 
daha fazlası ne zaman oldu bilememek... 
Zamanla olan bir şey değildi aşk.  Belki sevgi öyleydi ama aşk ilk görüşte ruhunu, 
beynini, kalbini sorgusuz vermekti… O’ydu. 
Geçmişim berbat olabilir, onu hak etmiyor olabilirim 
ama onu bırakamayacak kadar da bencilim.”


   Mevsim anne ve babasını kaybetmiş abisiyle Ankara'da yaşamaktadır. Esra, Mevsim'in çocukluk arkadaşı. Liseden mezun olduktan sonra Esra İstanbul'a gider. Yıllar sonra Mevsim de kendi ayaklarının üstünde durmak için bir fimanın hisselerini alır ve İstanbul'a taşınır.


   İstanbul'a geldiği ilk gün taşındığı

binanın terasına çıkar bu sırada Tolga'yla karşılaşır. Tolga, çapkınlıkta master yapmıştır. Mevsim'le karşılaştıktan sonra vedalaşmak için dudaklarından öper. Tolga giderken ardından tehditler savursa da onu bir daha unutamayacağı kesindi.

   

   Tolga, bir öpücüğün aklını başından alacağını bilemezdi. Mevsim'in o menekşe kokusu aklını başından aldı resmen. İlk görüşte aşk dedikleri bu olsa gerek. Tolga kabul etmese de aklından çıkaramaz Mevsim'i.


   Mevsim üzülmek istemiyorsa çapkınlıkta nam yapmış Tolga'dan uzak durmak zorundaydı. Normalde başarılı olabilirdi ama Tolga iş hayatında da etrafındaydı. Mevsim dirense de Tolga pes etmeye niyetli değildi. 



   Kaan ve Esra ise yıllardır birbirlerini sevmelerine rağmen beraber olamazlar. Esra, Kaan'ın onu kardeşi gibi gördüğünü düşünür. Kaan ise Esra'nın kendisini abisi gibi gördüğünü düşünür. Yıllarca birbirlerinden ayrı kalmalarının sebebi budur.



   Mevsim ile Tolga ve Esra ile Kaan'ın aşk hikayesini çok sevdim. Kitap güzeldi. Okurken sıkılmadım. Beni rahatsız eden tek şey sevişme sahnelerinin çok detaylı yazılması oldu. Bu kadar detay olmadan daha güzel olurdu.


   

    İlk görüşte aşk yaşayan çiftimizin yaşadığı zorlukları kaleme almış yazar. Aşkın toz pembe olmadığını çok net bir şekilde anlıyoruz. Mevsim kitabıyla aşkın bir çok haline şahit oluyoruz. =)


   Kitabın kapağı ve ayracı harika! İnanılmaz hoşuma gitti. Sade, göz yormayan ama ilgi çekici. Menekşeleri sevdim bu kitap sayesinde.  




PUANIM: 5/5

7 yorum:

  1. Kapak hoş hakikaten keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bu nasıl bir tatlı kapaktır. Bunca zaman bu kitabı görmediğime inanamıyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha geç olmadan tanıştınız en azından. =) Sade ama şık dediğimiz türden bir kapak. =) Kitapta güzeldi. =)

      Sil
  3. Kapak gerçekten sade ama muhteşem. Müptela kapak ve ayraç tasarımını gerçekten çok iyi yapıyor. Kitabı daha alamadım maalesef ama okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ayraç konusunda akla ilk gelen yayınevlerinden birisi Müptela. =) Aşk dolu bir romandı. Okumalısın. =)

      Sil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.