3 Eylül 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: UÇURTMA AVCISI - KHALED HOSSENI



Kitap Adı: UÇURTMA AVCISI
Yazar: Khaled HOSSENI
Tür: Dram
Yayıncı: Everest Yayınları
Sayfa: 375

   Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.

Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.



   Emir ve Hasan Kabil'de yaşayan iki çocuk. Hasan, Emir'in evinde yardımcı olarak çalışır babasıyla. Hasan Hazaradır ve yaşadıkları bölge de sevilmezler. Bu ayrımcılığa karşı Emir ve Hasan çok sıkı dosttur. Hasan'ın Emir için yapamayacağı şey yoktur. 

     Zaman bu iki dosttu hiç istemedikleri bir şekilde ayırır. Hasan, Emir'in yardımına ihtiyacı olduğu zaman Emir cesaret edemez. Hasan'ı yalnız bırakır. Bu olaydan sonra iki dost ayrılır. Hasan babasıyla başka şehire gider. 

   Sovyetler işgali sırasında Emir babası ile California'ya yerleşir. Hasan'dan uzak olmak geçmişinde kaçabileceğini düşündürse de Emir, Hasan'ım asla unutamaz.

     Bu kitap hakkında yapılacak çok yorum var ama spoiler olmasın diye kısa kesiyorum. Efsane kitaplardan birisi Uçurtma Avcısı. İki dostun hikayesi. İstisnasız herkesin okuyabileceği tarzda bir kitap. 

       Bu kitap hakkında yapılacak çok yorum yok bence. Efsane kitaplardan birisi Uçurtma Avcısı. İki dostun hikayesi. İstisnasız herkesin okuyabileceği tarzda bir kitap. Okuyanların %99'u tarafından beğenilen bir kitabı okumadıysanız vakit kaybetmeyin.



PUANIM: 5/5


3 yorum:

  1. Hala bu kitabı okumadım. Yorumunuzdan sonra bayağı bir eksiklik hissettim doğrusu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir kitap okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bir arkadaşım okumuştu bu kitabı onun şöylediği kadarıyla mükemmel bir kitap okumasam bile okumamış herkese okuması için tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.