2 Eylül 2015 Çarşamba

KİTAP YORUMU: VUSLAT VAKTİ - NEJLA ARSLAN KURT


Kitap Adı: VUSLAT VAKTİ
Yazar: Nejla ARSLAN KURT
Tür: Roman, Dram
Yayıncı: Uğur Tuna Yayınları
Sayfa: 218

  Sevgi en az iki kişiliktir. Aşk ise hep tek kişilik… Geniş, ferah bir odanın ortasına koyulmuş yatağın ucunda emanet gibi oturuyordum. Üzerimde beyaz bir elbise, başımda duvak vardı… Başım önümde susuyordum. Geçmişin son zerrecikleri yüreğimde uçuşmaya başladığında, içim acıyla sızlıyor sonra da geçiyordu.Ben kendimden geçiyordum, o benden geçiyordu. Bilmediğimiz bir yoldan birlikte geçiyorduk. Hayat bizden geçiyor, biz yaşamaktan vazgeçmiyorduk. Biz aşktan geçiyor, aşk bizden vazgeçmiyordu. Vakit Vuslat Vakti’ydi.  

  Görücü Usulü Aşk kitabının ikincisi olan Vuslat Vakti, Nazlı'nın hikayesinin devamını anlatıyor. Eğer ilk kitabı okumadıysanız bu yazıyı okumayı bırakın çünkü büyük spoiler içerir =)

  İlk kitapta eşinden ayrılan Nazlı babasının evine geri döner. Hayatı artık daha zordur. Dul damgası yemiştir. Köy yerinde ne kadar zor bir durum olduğunu tahmin edersiniz.

   Evinde ağır bir yükün altında ezilen Nazlı'nın hiç beklemediği anda kısmeti çıkar. Üstelik bu kişi eski eşinin arkadaşıdır. Hayatın ne getireceğini kestiremeyen Nazlı zor bir karar verir. Hayatının akışı tamamen yön değiştirir.

   Yazarın ikinci kitabını da bir günde bitirdim ilk kitabı gibi çok sade bir dili vardı. Nazlı'ya çok üzüldüğümü söylemeliyim. Çok zor bir hayatı var kendi halime şükrettim. 

  Eğer hayatınızdan şikayetçiyseniz bir de bu kitabı okuyun. Şikayet ettiğiniz şeylerle kıyaslayın derim ben.


PUANIM: 4/5


1 yorum:

  1. Klasik turk hikayesi tadında bir seri olmasına rağmen güzeldi. Okunmaya değer.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.