1 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: KATİLİN ÖZRÜ - NURHAN IŞKIN


Kitap Adı: KATİLİN ÖZRÜ
Yazar: Nurhan IŞKIN
Tür: Polisiye
Yayıncı: Kozalak Yayınevi
Sayfa: 208

   Hava buz gibi… İliklerime kadar üşüyorum. Sanki sekiz yaşındayım ve sanki bugün babamın dayaklarına işkenceyi de eklediği gün. Üzerimde söndürdüğü sigaraların acısını duyuyorum ama bir farkla; söndürdüğü yerler yanmıyor artık, aksine buz gibi. Attığı her ustura kesiğinin izleri duruyor ama artık çirkin görünmüyor gözüme. Annem bir köşeden olanları izliyor, bağırmalarımı duymuyor, sadece gözyaşı döküyor. Yoksa bir anne evladına ağlama demez mi, ben buradayım demez mi? Bu katil ruhlu adamın beni her gün biraz daha ruhsuz yapışını öylece izler mi? Evladının geleceğini karartmasına izin verir mi?
Acaba annem, küçücük yüreğimde bu kadar nefret barınmasının tek sebebinin kendisi olduğunu bilse bir daha nefes alabilir miydi? Canımın yanışını izlerken karşı koymamasının bedelini hiç düşünmemiş miydi? Şimdi her şey için çok geç. Bugün ilk cinayetimi işledim. Şu an kendimi olabildiğince güçlü hissediyorum.
Artık canım yanmıyor.


    Yazarın ilk kitabı ve gayet başarılı. Polisiye tarzında kitap sevenler için ideal bir kitap. Kitabın sonuna kadar kendinizle çelişebileceğiniz katili buldum derken bir sonraki sayfada kafanızın karışacağı ve kitabın sonunda "zaten katili biliyordum kii" diyeceksiniz. Ama kendinize itiraf etmelisiniz sürekli çelişkide kaldınız.

   Kitabın içeriğine gelince. Katilimiz berbat bir çocukluk geçirmiş. Babası tarafından ağır şiddete maruz kalmış ve annesi tarafından korunmamış bir çocuk. Güçlü ve güçsüz. Annesi tarafından korunmamış ve bu yüzden güçsüzlere karşı kin beslemiş. Ağır travmalar sonucunda güçsüzleri öldürerek kendisini güçlü görmeye başlayan katilin cinayet şekli sizleri de şaşkına çevirecek.

  Kurbanlarını romantik bir yemeğe çıkardıktan sonra öldüren katilimiz attığı ilginç imzayla dikkat çeker. Öldürmeye tüm hızıyla devam eden katili durdurmak kolay değil. Çok titiz olan katil hata yapmaz. Peki nasıl bir yol izlenerek ipucu bulunacak?

   Polisiye kitabının olmazsa olmazlarıdır polisler, dedektifler.. Garanti veriyorum bu sefer ki komiserimizi çok seveceksiniz. Kendisi zarif bir bayan. Adı Aylin. Dışarıdan ne kadar güçlü görünse de içinde fırtınalar kopan Aylin Komiser. Katili bulmak için gecesini gündüzüne katan komiserimiz bu koşuşturmacanın arasında hiç olmadık zamanda karşısına çıkan aşka karşı koyabilecek mi?

   Katil-polis ilişkisinin içine bir de dolu dizgin aşk. Katilin Özrü kitabında bu üçlü kombini çok sevdim. Sizlerinde seveceğinizden eminim. Polisiye seven herkese Katilin Özrü tavsiyemdir. Kitabın devamını merakla bekliyorum.





PUANIM: 5/5


2 yorum:

  1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.