8 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: GECEYE FISILDAYAN DİLEKLER - BARBARA FREETHY


Kitap Adı: GECEYE FISILDAYAN DİLEKLER
Yazar: Barbara FREETHY
Tür: Romantik
Yayıncı: Novella Yayınları
Çevirmen: Laden İLDENİZ
Sayfa: 208


   Dilekler, gökyüzünü aydınlatan yıldızlar gibidir…

Doğum günleri, umutla sarıldığımız dileklerin gerçekleşmesini umduğumuz özel günlerdir… Aynı gün doğup birbirlerinden habersiz olan Liz, Angela ve Carole tam da bu duygularla mumlarını üflerler. Bir dilekle her şeyin değişebileceğine inanmaktan yıllar önce vazgeçen bu üç kadın, son bir umutla dileklerine sımsıkı sarılırlar. Ve kader, hayatı, aşkı ve mutluluğu yeniden yaşamak isteyen bu üç kadının seslenişine duyarsız kalmaz…


Yorumlar:
“Güzel yazılmış modern bir aşk romanı olan Geceye Fısıldanan Dilekler, okuyanların kalbini ısıtacak birbirinden farklı üç hayatı tek kitapta birleştirmiş. Barbara Freety’nin keyifli anlatımıyla sizi saracak bu kitap kendinize vereceğiniz güzel bir hediye.”
Romance Junkies

“Barbara Freety Geceye Fısıldanan Dilekler’le kahve tadında bir okuma sunuyor. Birbirinden habersiz üç kadının dileklere tutunan yaşamlarını okumak, özellikle kadınlar için muazzam bir deneyim olacak.”
Cupcake On Books

“Bu kitabı okurken kendinizden ve tanıdıklarınızdan bir şeyler bulacağınız muhakkak. Geceye Fısıldanan Dilekler, âşık olmak, aile kurmak ve mutlu hatıralar yaratan anlar yaşamak üzerine yazılmış ilham veren bir roman.”
Romantic Times


    3 ayrı hayat ve 3 ayrı dilek.  Hayatlarında değişmesini istedikleri şeyler için doğum günlerinde dilek dileyen 3 kadının hikayesi Geceye Fısıldayan Dilekler. 


      Liz, ailesinde yaşadığı ciddi sorunlar nedeniyle yalnız yaşamaktadır.  3 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşı da onu terk etmiştir. Bir kaç arkadaşı dışında yapayalnızdır. 30. doğum gününde kimsesi yoktur ve çalıştığı hastanenin teras katında kendine aldığı ufak bir pastayla doğum gününü kutlamak ister. Tam dileğini dilemiş mumu
üfleyecekken duyduğu sesin etkisiyle pastasını düşürür. Karşısında ki erkek ondan özür diler ve sohbet etmeye başlarlar.


    Angela, anlayışlı ve sevi dolu bir eş, ilgili bir anne ve kız kardeşlere sahiptir. Ama mutlu olmasını engelleyen bir şey vardır. Angela çocuk sahibi olamaz. Biyolojik saati daralan Angela son kez tüp bebek denemek ister. Sürprizlerden hoşlanmamasına rağmen annesi evinde 35. yaşı için sürpriz doğum günü yapar. Bu durumdan memnun olayan Angela, ilk bulduğu fırsatta ellerinde ki son parayla tüp bebek denemek istediğini söyler. Eşinden olumsuz cevap alınca bulunduğu ortamdan uzaklaşma kararı alır.


    Carole hırslı ve zeki bir kadındır. 2 çocuğu ve oldukça zengin bir kocası vardır. Hayatı hep hayal ettiği gibidir. 40. yaş gününde çocukları mumları üflemeden partiyi terk edince kendini oldukça mutsuz hisseder. Biraz hava almak için balkona çıktığı sırada eşinin genç bir kadınla yakınlaştığını görünce yaşadığı hayatı sorgulamaya başlar ve partiyi terk eder.


    3 ayrı kadının hayatlarında yaşadıkları sorunları baz alan kitap oldukça akıcı ve sade bir dille yazılmış. Okurken hiç sıkılmadım. Keyifli bir kitap. Kendinizi yormak istemediğiniz zamanlarda okunabilecek tarzda. Kitabı bir günde bitirdim çok kalın denebilecek bir kitap değil. Yazar biraz daha uzatsa bence kitap sıkıcı bir hal alabilirdi. 

  
    Geceye Fısıldayan Dilekler ve daha bir çok kitabı Kiler Marketlerde uygulanan %50 + %50 kampanyasından almıştım. Aldığım kitaplardan pişman olduğum yok. Keyifli eserler. Novella Yayınları'nın kitaplarını seviyorum.


      PUANIM: 4/5


3 yorum:

  1. Yüreğimde saklı sevdan aşkın en güzel en doğal halidir belki de onlarınki...

    YanıtlaSil
  2. Tam da filmi cekilebilecek klasik ask hikayesi. Ama okurken eglenceli geliyor birakmak istemiyorsun

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.