1 Eylül 2015 Salı

KİTAP YORUMU: ŞAH MAT - MARİO MAZZANTİ


Kitap adı: ŞAH MAT
Yazar: Mario MAZZANTİ
Tür: Polisiye, Gerilim
Yayıncı: Sonsuz Kitap Yayıncılık
Çevirmen: Güliz AKYÜZ YILDIRIM
Sayfa: 512


  Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps’in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

Polisle satranç oynayan bir seri katil... “Mario Mazzanti ilk kitabını en lezzetli malzemeleri karıştırarak hazırlamış: Satranç,
edebiyat, sinema, opera ve asıl mesleği olan cerrahlık.”
Paperblog

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçeğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefeslerinizi kesecek bir gerilim romanı.
La Feltrinelli



   Suç psikiyatristi olan Claps yeni bir cinayet için görevlendirilir. Fakat bu sefer işi o kadar da kolay değildir. Azılı bir katil ve peş peşe işlenen cinayetler.

  Greta ALFERİ hırslı bir gazetecidir ve yükselebilmek için her şeyi yapar. Fakat yaptığı program istediği tepkileri alamayınca geri planda kalır. Cinayet haberini duyduğunda polislerin içindeki köstebeği sayesinde detaylı bilgilere sahip olur. Programında bunu yayınlayan Greta, başta patronu olmak üzere bir çok insanın da ilgisini üstüne çeker.

   Bu haber üzerine Greta'ya katilden bir e-posta gelir ve olaylar başlar. Katilin Greta'ya ilgisi olduğunu anlayan Claps bunu kullanarak katile ulaşmaya çalışır. Gelen e-mailler sonucunda katile ulaşmaya çalışan Clasp'in hiç kolay değildir.

     Bu kitabı kısa bir dönem çalıştığım A101 marketinden almıştım. Depoda kenara atılmış bir şekilde gördüğümde dayanamayıp almıştım. Tabi ben 9.90'a aldıktan kısa bir süre sonra 4.95'e gelmesiden ve benim çok bozulmamdan bahsetmeyeceğim! =) 

   Bir çok kişiye ulaşmış olan Şah Mat okunabilecek, sürekleyici bir kitap. Kitabın sonuna doğru heyecandan kalp atışlarım hızlanmıştı. Başlarda biraz sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Sonrasında akıcı olmaya başladı kitap. Zaten elimden bırakamadan bir baktım kitap bitmiş.


PUANIM: 3/5


1 yorum:

Lütfen yorumlarımızı Türkçe karakterler kullanarak yapalım.